Sidor

söndag 31 augusti 2014

Full fart söndag!

Denna söndag började med att Älsklingen och jag for till stan för att köpa ny telefon (åskan slog sönder den gamla) och mer färg till furutaket.

När vi kom hem satte vi igång med att måla taket för andra och sista gången. Fy fasen vad ont det gjorde i axlar och nacke! Hade ju träningsvärk sedan igår och den blev inte bättre kan jag tala om!

Taket blev iaf riktigt bra efter andra målningen och nu är vi nöjda med hur det set ut.

När vi var och köpte färg tog vi också hem några tapetprover som vi ska fundera på.

Att välja tapeter är inte lätt!
Färgerna återges inte 100% på bild, men ger lite hum. Det är väldigt olika hur färgerna ser ut t.ex. jämfört med tapeten i köket eller uppe i hallen i ljuset från fönstren. Jag vill ha en ljus färg, men helst inte alltför kall. Och så blir det samma färg både i trappuppgångarna och i hallarna. Orkar inte med mönster!

Efter takmålningen gav sig Älsklingen på golvet och bröt loss den gamla fula mattan och masoniten som låg under. 

Bort med fulgolvet!

Brädgolvet är förvisso ganska snyggt, men opraktisk med alla springor!
Troligtvis kommer det att bli ett laminatgolv med ek-utseende. Jag gillar verkligen ekgolv. Så snyggt!

Jag gick ut och målade. Ville göra klart skärmtaks-konsolerna så att snickarna kan sätta upp skärmtaket så att fasaden på framsidan blir helt klar för målning.

Jag grundmålade även ändträet på fasaden och sedan gick jag på takskägget och målade det vitt. Dock var jag tvungen att höja ställningen för att nå upp, så det blev lite slitigt.

När jag var klar med det kunde jag stryka skärmtaks-konsolerna en sista gång innan jag stängde målarburken för den här dan!

Kroppen skriker just nu av värk, framför allt i rygg, nacke och axlar. Ändå är jag galet sugen på att springa! Hoppas hitta tid för det kommande vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar