Sidor

fredag 29 augusti 2014

Galen vecka!

De senaste tre veckorna efter semestern har gått med flygande fart, men denna vecka tar nog priset! Vad hände? Hur blev det fredag? Det var ju nyss måndag?

Det är mycket att göra på jobbet. Många möten denna vecka och någon sen eftermiddag. Torsdagen jobbade jag hemifrån. En fantastisk lyx! Och väldigt bra att kunna göra det när man har bokat möten med t.ex. hantverkare...

Igår kom alltså målaren på besök. Han ska måla alla fönsterkarmar och invändiga foder samt tapetsera hallen och trappuppgångarna på andra våning. När han var där kom vi på att någon måste fixa till skorstenen i det rummet också. Så att den blir snygg och går att måla. Så då fick jag besök av muraren också. 

Dessutom kunde jag tillsammans med snickarna reda ut en hel del frågeställningar. Superbra att vara hemma och jobba!

Renoveringen går framåt med full fart! I början på veckan så huset ut såhär på framsidan:

I början på vecka 35...
Idag ser det ut såhär:

Ett annat hus?
Dock betyder alla besök av hantverkare att jag nu måste börja jobba lite inomhus också. Idag har jag rivit alla lister runt de fönster som är kvar att byta, samt i hallen runt alla innerdörrar. Jag stämde även av med snickaren att vi tar ner det "mystiska" dörrhålet som är innan man kommer in mot badrummet och sovrummet. Under mitt liv har där aldrig suttit någon dörr, utan det har alltid bara varit i vägen. Så imorgon ryker det!
"Mystiska" dörrhålet
Imorgon är det också dags att måla furutaket i hallen. Vitt ska det bli. Kommer att bli så jäkla snyggt!

Vitt ska det bli!
Utöver det så har vi såklart fasaden på framsidan att måla, men jag tror att jag avvaktar med det tills helgen är över eftersom det dels ska bli regn igen, dels för att jag ska måla konsoler till skärmtaket som ska vara ovanför ytterdörren. Och innan det är på plats är inte all läkt på plats heller, så därför går det inte att måla hela fasaden innan det är klart. Men blir det bra väder så kanske jag kör på ändå. Vi har även läkt i ladan som ska målas gul. Så det lär bli en minst lika arbetsam helg denna helg!

Jag har ju även lite grejer att riva i den lilla hallen vid kökets trappuppgång. Jag har inga sysselsättningsproblem what so ever!

I måndags kväll sanerade jag vinden. Där hade nämligen ett gäng svalor passat på att bygga bo medans det var öppet i takskägget. Hela j-vla golvet var fullständigt nerskitet av fågelskit. JAG HATAR FÅGLAR! Speciellt när de är inomhus! Det var bara till att dammsuga upp allt gammalt damm och bös, sedan gå lös med såpa och mopp för att ta bort det.

Under tiden tänkte jag på något en kollega hade sagt tidigare under dagen: "saker man ställer på vinden ställer man där för att man egentligen inte vill ha dem. Det är bättre att slänga med en gång." Oj, vad rätt han har! Det finns faktiskt ingenting på vinden som jag kan tänka mig att ha i huset bland de andra möblerna. Dessutom luktar det ju vind om grejerna så det går ändå inte att flytta ner dem. Det får nog bli vindsrensning nästa sommar. Om jag orkar.

Gårdagskvällen ägnades åt rörmokeri, eftersom hydrofor-pumpen, efter endast tre år, hade gått sönder. Det gick att tvångsköra den så att jag hade vatten till mat och toalettbesök igår när jag var hemma, men det lät ju såpass mycket att man fick ha hörselkåpor på sig. Kl 22 var vi klara med det jobbet. Så det blev sent i säng igår också...

Tur att man har en egen rörmokare!
Troligtvis har klåparna till rörmokare som var här och installerade den gamla pumpen konstruerat fastsättningen så att den har läckt, tappat luft och fått gå onödigt hårt, vilket den såklart inte har tålt. Vi ska ta hit en riktigt rörmokare som får ändra på den där konstruktionen så att den nya pumpen håller längre. Men vi fick iaf löst vattenproblemet och det var ju skönt!

Just nu snurrar det rejält i huvudet. Stressnivån är riktigt hög samtidigt som jag inte hinner röra på mig så mycket som jag vill. Inte bra!

Vi har även fakturerat ikväll, vilket blev sent, så nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Sedan blir det sängen! Så att jag orkar med helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar