Sidor

lördag 30 augusti 2014

Det blir alltid mer...

...än man har tänkt sig när man renoverar. Även idag. Vi skulle ju "bara" måla taket i hallen och ta bort dörrhålet. Vi började med att ta bort dörrhålet. Vi upptäckte att taket innanför dörrhålet var satt utanpå taklisten (???), vilket gjorde att vi inte kunde få bort masonitskivan på den sidan utan att ta ner taket och listen.

På gång med att ta bort dörrhålet
Som tur var så har vi laserat furutak kvar sedan köksrenoveringen, så vi fick ta det och sätta dit istället.

Nytt tak
Detta tog förstås längre tid än vad vi hade tänkt, så hela förmiddagen gick åt. När vi var klara med att spika upp taket åt vi lunch och sedan gav vi oss på målandet. Jag rollade taket och Älsklingen gick efter med pensel och strök ut färgen. Det finns få saker som är så jobbiga som att måla tak! Man blir helt förstörd! Nacke, rygg och armar värker rätt bra efter ett tag!

Det tråkiga furutaket före målningen
Vi körde på med målandet och det blev faktiskt riktigt bra! Det syntes direkt på golvet att hela rummet blev mycket ljusare!

Ljust och fräscht!
Nu ska det "bara" målas en gång till, vilket får bli imorgon. Färgen kommer nämligen inte att räcka. Som tur är har Colorama i Varberg öppet på söndagar. De har räddat mig flera gånger, faktiskt. 

Inget mer dörrhål!
När vi hade gjort klart taket fikade vi. Älsklingen fick i uppdrag att städa lite i trappuppgången vid köket, där jag rivit loss takplattorna som satt på väggen... Och så fick han laga mat. Jag gick ut i målarboden för att måla lite.

Där möttes jag av en överraskning bestående av 15 tjocka brädor som skulle målas vita... Jippi! Jag som bara hade tänkt att måla konsolerna till skärmtaken vi ska ha ovanför dörrarna... Så det blev alltså mer att göra än vad som var tänkt även där...

Nu har jag målat färdigt för idag! Imorgon ska jag även kolla in lite tapeter till rummet på andra våning. Vill ha något enfärgat, ljust, varmt. Får se vad jag hittar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar