Sidor

onsdag 30 juli 2014

Utebliven cykling och morgonsim!

Gårdagen tillbringades på stranden i Läjet tillsammans med Älsklingen (som faktiskt tog semester hela fyra dagar, vilket förstördes av någon som kommit på att han bara MÅSTE ha två lass grus idag...), Älsklingens mor, syrra och dotter med familjer. Det var varmt och gott. Solen sken, de äckliga måsarna skränade, vattnet var... kallt (antagligen för att kroppen var extremt varm efter några timmar i solgasset).


Utsikt från stranden
Efter stranden körde vi hem och släppte ut vovvarna så att de fick kissa och röra på sig lite innan vi for tillbaka till Läjet för lite grill hos svärmor. Riktigt gott med mat var det då! Efter maten traskade vi ner till Tre Toppar och köpte oss varsin god glass. Det är sommar det!
Sommar när den är som bäst!
Tyvärr uteblev min planerade cykelrunda pga av alla sociala aktiviteter, men vad fan, ibland får man ju vara social också... :). Jag kompenserade detta genom att åka till simstadion i morse för en morgonsimtur. Det var avstängt vid Fästningen så jag fick parkera vid Varmbadhuset och gå resten av vägen. Det ska visst vara Diggiloo ikväll...

Jag fick äntligen ut mitt kort som jag köpte i måndags, så nu har jag ett havlårkort att utnyttja så länge simstadion är öppen och sedan blir det Håstens simhall till hösten. Vore ju fasen om jag inte skulle lära mig att simma crawl på den tiden!

Härliga simstadion!
Det var som vanligt ganska mycket folk. Den "hummande damen" (en kvinna som gör ljud varje gång hon andas ut i vattnet vid bröstsim, mycket irriterande) och de obligatoriska "runda tanterna som simmar med rädsla för att blöta ned håret". En och annan "riktig" simmare var där också.

Jag började med att simma några längder bröstsim, det var riktigt skönt att köra på lite! Älskar verkligen att börja dagen med simning! Sedan körde jag lite övningar som jag hittat HÄR. Framför allt den här övningen känner jag är en jättebra hjälp framåt med andningstekniken. Så den körde jag en hel del. Jag simmade även några tag, andades och fortsatte så långt jag kunde, vilket nästan alltid faller på att jag andas in för tidigt och får vatten i mun och nästa eller att jag tappar koncentrationen när benen sjunker och bara slutar simma. Det sitter alltså väldigt mycket i hjärnan. Bara till att träna träna och träna lite till.

Det kändes ändå som att det blev några mindre förbättringar idag. Det känns lättare att ta några crawl-tag, andas, eller simma lite bröst, sedan tillbaka till crawlen. Enda problemet är att jag blir lite väl andfådd. Måste slappna av mer!

1 timme och 10 minuter höll jag på och kom 1500 m på den tiden. Vilade en hel del när jag blev för andfådd, därav att det tog så lång tid. 

På något sätt känns det ändå som om det finns ett visst hopp om att jag snart kommer att lära mig det här!

När jag sedan gick tillbaka till bilen var hela parkeringen vid Fästningshörnan avspärrad så jag fick gå en liten omväg...
Mycket bröte i vägen:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar