Sidor

måndag 14 juli 2014

Aktiv dag!

Denna dag, den första på semestern har det varit full fart från det att Älsklingens telefon ringde ca kl 7 på morgonen. Jag vaknade till, beredd att köra honom till åkeriet, eftersom han har bilen där, då han har lastmaskinen här hemma. Men döm om min förvåning då han meddelar mig att han minsann ska cykla till jobbet! Det trodde jag aldrig! Men det gjorde han faktiskt. Riktigt bra gjort!

Eftersom jag ändå var vaken och inte hade sprungit sedan i torsdags tog jag med mig Selman ut och sprang en kort runda, favoritrundan. Det gick som det brukar såhär års, dvs i snigeltempo. Efter tre km fick jag dessutom håll, eller hugg långt ner i höger sida. Stannade och andades i någon minut. Då försvann det, men så fort jag började springa kom det tillbaka. Så jag härdade ut.

När vi bara hade sista backen kvar hem tyckte Selma att det blev för jobbigt, så vi gick sista biten hem. Hon behöver svalka sig på löprundorna för att orka hänga med!

Efter löpturen körde jag lite styrketräning för hela kroppen mha en app som jag skaffat. Skitbra! Det är ju så jäkla svårt att göra de där styrkeövningarna annars. Appen visade övningarna, sedan tog den tiden, 30 sek för varje övning utan vila. 20 övningar. Kändes bra!

Efter att jag fått i mig frukost började jag måla den röda färgen på hundkojan som nu står på plats vid maskinhallen där den ska stå. Älsklingen kom med ett lass grus och lade ut runt om där hundgårdarna ska vara. Det tog ungefär hela dagen att pyssla med den. Jag använde skopan på lastmaskinen att stå i så att jag kom åt att måla gaveln. Så det gjorde jag två gånger, så nu är det klar. Nu ska bara dörren målas två gånger och långsidorna en gång var till, sedan är det klart utvändigt!

När jag var klar med allt målande så var klockan halv sju och jag bestämde mig för att cykla upp till en sjö i närheten för att testa på det där med open water-simning. Våtdräkten åkte på. Den ger ju bra flytkraft. Det funkade ganska ok att simma där i sjön. Det är lite läskigt på något sätt, vet inte riktigt varför. Kanske för att man inte ser vad som finns i vattnet, som man gör när man simmar i bassäng. Kanske lika bra det iofs. Men några simtag blev det iaf i ca en halvtimme. Det kändes gött efteråt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar