Sidor

fredag 24 april 2020

Varm och solig vecka!

Oj, vilken vecka detta har varit! Sol varje dag och runt 18-20 grader! 5-dagars långvecka på jobbet, med en skön hemarbetsplats idag, vilket innebär en timmes sovmorgon ända till kl 6. Såklart vaknade jag havl sex, men lyckades somna om igen.

I måndags sprang jag en runda med hundarna när jag kom hem. Jag hade ju fastat hela dagen, faktiskt sedan klockan tre dagen innan, så det blev ca 27 timmar innan jag åt igen. Vovvarna fick bada eftersom det var så varmt ute! Så de var rätt nöjda.

I tisdags red jag ut Pelle en runda. Planen var ju att han skulle dressyrträna för Charlotte igår, men tyvärr är han halt vänster fram, vilket jag märkte i tisdags. Först ville han inte gå ut i mitten på vägen utan drog sig hela tiden mot kanten. Han travade på en gräsåker, lite ojämn, men det brukar han ju vara första traven. Men när vi kom in i Linneskogen haltade han rätt rejält, men oregelbundet. Det märktes framför allt när han gick på ojämnt underlag. Som om han var hovöm. Jättemärkligt. Som vanligt när mina hästar blir halta finns det ingen värme eller svullnad någonstans. Men han får vila ett tag nu i alla fall så får vi se om det går över. Ska försöka få hit hovis i nästa vecka och då får han klämma igenom hoven för att se om det kan vara en hovböld.

Men så himla trist! Fast det är nog bra för honom att få lite vila, han har ju gått bra ända sedan jag satte igång honom förra året och även om han inte rids jättehårt så kan det ju vara skönt för honom att få en kortare (förhoppningsvis) vila. Han går ju alltid att promenera med, så det funkar ju också.

Detta ger mig mer tid för annat, dvs mer träning, så det är inte bara negativt, men det är såklart trist att han inte är fräsch nu när vi verkligen är igång på allvar.

I onsdags var planen att springa och att rida Bosse. Men eftersom Pelle är halt tänkte jag att Bosse kan få träna istället för Pelle och då ville jag inte ta ork ifrån honom genom att rida honom dagen innan träningen. Jag var rätt trött själv också så det fick  bli en härlig promenad i t-shirt och kortbyxor med hundarna. Det var jätteskönt ända tills solen gick ner, då började jag frysa ordentligt!

Igår var alltså Bosse och jag hos Charlotte och tränade igen. Han har ju inte gått så många pass sedan sist, men nu börjar balansen i högergaloppen komma!

Han blir lite seg i galoppen i ridhuset tyvärr och jag får jäklar i mig rida honom i vartenda steg för att han ska gå fram. Men avbrotten till trav i vänstervarvet sitter fint och stundtals blir han jättefin i traven också. Men däremellan ska det tjuras och sparkas. Jag måste jobba med att försöka förekomma honom och låta honom göra annat innan han stannar av så att han inte blir helt stillastående. Men det blir mindre och mindre tjafs för varje gång så det går jättemycket framåt med honom ändå!

Idag har jag alltså jobbat hemifrån hela dagen. Funkar fantastiskt bra måste jag säga. Har kört några videosamtal, telefonsamtal och betat av en massa uppgifter som jag har samlat på mig tidigare i veckan när jag mest sprungit på möten. Det är otroligt skönt att få sitta i lugn och ro och jobba, men jag förstår de av mina medarbetare som nu har suttit hemma i flera veckor och är jäkligt trötta på det. Vi får hoppas att den här Coronasituationen ger med sig snart!

Vi är i alla fall friskare än någonsin på jobbet. Jag tror aldrig att jag har varit med om någon arbetsplats där ingen är lite småkrasslig, hostar eller nyser, men så är det hos oss just nu. Det har verkligen effekt att folk stannar hemma när de känner minsta lilla. Jag tar själv lärdom av detta och  i framtiden tänker jag stanna hemma och jobba så fort jag känner mig lite krasslig men ändå orkar jobba. Det är helt klart det bästa sättet att stoppa smitta!

Nu är det i alla fall helg och jag ser fram emot nästa vecka då jag bara ska jobba tre dagar och sedan vara ledig till och med måndag veckan efter, vilket ger två kortveckor på raken. Så himla skönt!

Idag fick jag också hem min nya stalldörr! Som jag har väntat! Och jag är så nervös för att den verkligen passar... Men vi får se hur det går med det! Denna gång ska jag förhoppningsvis få lite hjälp av vår "familjesnickare" Christoffer, så ska det  nog gå bra! Det ska bli så skönt att äntligen få en riktig dubbeldörr i mitt stall. Det gör det hela komplett på något sätt!

Ett stycke dörr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar