Sidor

söndag 12 april 2020

Påskafton!

Igår började dagen eller snarare förmiddagen med ett besök i människobyn... Varberg alltså:). Vi åkte till Breared för att handla lite på Coop, ta en runda om apoteket och bolaget. Vi skulle få besök av Elli och Jocke samt barnen så vi behövde handla lite för att de skulle få frukost och annat.

Jag skulle ha köpt avmaskningsmedel till Bosse som har en jäkla massa mask (suck!), men de hade inte den sorten som jag skulle ha utan det får jag fixa på tisdag istället.

På vägen hem körde vi även om Granngården för att köpa grillbriketter, men de var slut så vi körde även om Grimetons lantmän där det fanns det vi skulle ha.

Strax efter lunch kom Jocke, Elli och barnen och Jocke hjälpte Magnus med lite vedklyvning medan Elli och jag gjorde i ordning hästarna. Ett pass i paddocken fick det bli och medan jag red Pelle fick Elli rida igång Bosse.

Pelle var jättefin, men han gjorde några rusningar mot cavallettibommarna, men jag jobbade honom mycket i galoppen och sedan gjorde han cavallettibommarna hur bra som helst. Jag hade även en serie på mitten av banan med galoppbom, kryss och galoppbom. Jag kom i trav på det och han gjorde det perfekt! Även Bosse gjorde det fint med Elinore. Hon hade lite svår att få honom att galoppera, men när jag var klar med Pelle bytte vi häst och då jobbade jag Bosse lite i galoppen och då var han jättefin!

När vi var klara ville grabbarna rida. Thor fick rida Pelle och han var hur nöjd som helst! Pelle skötte sig fint, han visste nog att han hade ett barn på ryggen, så han skötte sig exemplariskt. Han körde lite race med Elinore när hon red honom, men det var nog för att han tyckte att han var färdig med passet när vi bytte häst:).

Loke fick också rida Pelle och han vågade trava något varv, han var så nöjd! Thor fick hoppa upp på Bosse när vi skrittade tillbaka till stallet. Helt orädd är han, ungen!

Det var himla kul att rida tillsammans igen! Och jag tycker att Elinore var supermodig som red båda hästarna i samtliga gångarter trots att hon inte har ridit på länge! Hon hoppade till och med Bosse över serien med galoppbommar och kryss! Så duktig!

Thor på Pelle!
När vi var klara med hästarna fikade vi lite grann och senare på kvällen grillade vi. Jag hade köpt lammracks och grillskivor samt grillfläsk på Lillegården och det var så gott. Lammet var sjukt gott!

Det började regna på kvällen och vi hade tänkt att gå och kolla på en påskbrasa i närheten, men som tur var syntes den så bra från fönstret så vi behövde inte gå dit i regnet, grabbarna var nöjda med att se den på håll!

Det blev helt enkelt en mycket fin och mysig påskafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar