Sidor

lördag 25 april 2020

Stigfinnar-promenad

Ännu en solig och fin lördag! Men betydligt svalare temperatur och kall vind. Dock var det en av de första frostfria nätterna på ett bra tag! Jag fixade stallet som vanligt innan jag åt frukost och sedan gav jag mig ut på en skogsrunda med mina fina vovvar.

Jag hade bestämt mig för att utforska en väg som jag inte känner till sedan tidigare. Det är ju rätt häftigt ändå att jag har levt i dessa nejder i mer än 40 år och ändå finns det nya vägar och stigar att utforska.

Vovvarna var såklart glada över att få komma ut, det är de ju alltid och det skulle nog inte spela någon roll hur många och långa promenader de får komma ut på, de älskar alltid att få komma ut!
Vi gick genom Linneskogen och förbi golfbanan. Sedan svängde vi in mot Grimsjön.

Härliga vår!
I Grimsjön fick de bada och det var de så nöjda med. Båda två blir rätt varma fast att det inte är så varmt ute.

Badhundarna
Vi tog en väg som var outforskad för mig och det var en superfin väg skulle det visa sig! Slingrande grusväg och sedan en smalare stig in i skogen som blev grusväg igen och sedan kom vi ut på den vanliga vägen. Men då slapp vi en massa asfalt och det var ju gött! Blir en perfekt ridväg framöver!

Fina stigar!
Vi fortsatte in i skogen och nu börjar bokskogen att slå ut. Det är ju så vackert! Och det känns helt magiskt! Tänk att jag glömmer varje år hur härligt det är när allting blir grönt ute!

Utslagen bokskog
Vi var ute i ett par timmar och det blev många härliga steg och höjdmeter i solen. Det blåste ju inte så mycket i skogen så det var lite varmare där på sina ställen. Men det är alltid skönt att röra på sig!

Två spanare!
När vi kom hem stod hästarna och spanade på oss längst upp på kullen:). De väntade på sitt lunchhö, så jag öppnade grinden åt dem så att de skulle hinna äta medan jag tog en kopp te och vilade mig en stund inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar