Sidor

fredag 3 april 2020

Ledig fredag!

Så skönt att få vakna en dag denna vecka utan en väckarklocka som ringer! Dock vaknade jag övertygad om att jag skulle gå upp först vid halv fyra och sedan vid halv fem innan jag till sist vaknade strax efter klockan sex och kände mig utvilad.

Jag började med att slänga lakanen i sängen eftersom jag skulle städa och klockan blev nästan sju innan jag kom ut i stallet. Två timmars sovmorgon för hästarna, men de såg rätt nöjda ut ändå.

Jag gav dem mat, släppte ut dem och fixade stallet innan jag åt frukost och sedan satte jag igång med städandet. Det var verkligen hög tid! Förvisso håller vi det fräscht med hjälp av vår dammsugarrobot på första våning, men ibland behöver jag göra ett ordentligt röj, vilket jag gjorde idag.

När klockan var närmare tre hade jag städat hela huset och hade bäddat rent i sängen samt bytt alla handdukar. Även om det är tråkigt att städa är det ju helt underbart att ha ett fräscht och väldoftande hus!

När jag var klar med städningen gick jag ut och bar in en pall med spånpellets innan jag tog in hästarna och gjorde i ordning Pelle för ett träningspass i paddocken. Jag tog galoppbommarna som jag hoppat över tidigare och höjde upp dem till cavaletti på lägsta höjden.

Det blåste otroligt mycket idag också, det var stundtals så blåsigt att jag nästan blåste av hästen, men Pelle kämpade på i motvinden. Kanske var han lite slöare än vanligt, men han kämpade på rätt bra ändå. Högergaloppen kommer mer och mer nu  och det blir lättare och lättare att rida i den. Riktigt fin börjar han bli!

Jag jobbade mycket tempoväxlingar i skritt och trav och en hel del övergångar. Även galopp från skritt och så hoppade vi över cavalettibommarna, vilket gick rätt bra ändå.

Jag var nöjd med honom och vi avslutade med en liten skrittrunda på åkern.

Dagens pass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar