Sidor

söndag 5 april 2020

En riktig vårdag!

Idag kom så äntligen lite värme! Det var dock mulet på morgonen, men helt vindstilla och så härligt ute. Jag såg att det var fuktigt i marken och tog tillfället i akt att sladda paddocken innan den hann torka upp i solen. Det är bra att sladda den ofta såhär i början på säsongen så att underlaget håller sig bra.

Nysladdat
Jag åt frukost och sedan gick jag ut och bar in alla spånpelletssäckar. Det var rätt slitigt! 120 säckar á 14 kg. Det blir drygt 1,5 ton. Men nu är det inne i stallet och vi kommer att klara oss hela nästa säsong med detta! Så gött!

När jag var klar med det började jag pyssla lite i trädgården. Jag bar ut mitt citronträd i växthuset så att det ska få lite sol och värme. Jag hoppas att det kommer att trivas där nu och att det inte får en värme- och ljuschock efter att ha stått i källaren under vintern.

Citronträdet
Förhoppningsvis kommer det att komma lite mer blad på det i alla fall. Jag rensade lite i växthuset, slängde växter som inte har överlevt vintern, klippte bort döda växtdelar från de som har överlevt. Det är rätt häftigt att de kan överleva en hel vinter nästan utan vatten och bara bli gröna och fina så snart våren kommer.

Grönt på G!
Jag rensade bland alla jordgubbar och ställde ut dem i solen. Jag ska ta en odlingslåda och plantera ut dem där, ska bli skönt att slippa ha dem i växthuset.

Jag planterade också lite vårblommor i utekrukorna så att det ser lite hemtrevligt ut.

Utekrukor

Utekrukor

Spånpellets
Sedan var det dags för Pelle att få komma ut på skogstur. Och vilken underbar tur det blev! Jag hade gått i t-shirt större delen av dagen, men vågade inte chansa på att det inte var för kallt så jag hade en t-shirt och en tunn collage-tröja på mig när jag red. Inga värmesulor, inga långkallingar, inga vinterridbyxor. Så underbart!

Pelle var lite slö till en början, men han blev piggare efter ett tag. Vi red upp till Ryen, fick hoppa av för att öppna grinden, men det var lätt att ställa Pelle intill en sten så att jag kunde komma upp igen.

Öronen var spetsade i skogen och han kändes så lugn och trygg. Helt underbart!

På g i skogen
Vi tog oss upp till Bexells stenar och idag valde jag en för oss ny väg mot Lohallen. En jättefin sväng som var otroligt kuperad. Det gick upp och det gick ner, Pelle fick ta i ordentligt.

Trots att det var nya vägar för oss höll han sig lugn men var väldigt framåt och nyfiken på rundan.

Nya höjder

Nya stigar
Vi kom till sist ut till den vanliga vägen och vi tog oss ned till Valasjön.

Utsikt över sjön
Vi travade och galopperade längs sjön och jag fick honom till att galoppera lugnt och fint, äntligen! Det kändes som om det var betydligt mer kontroll på det hela idag och han kändes jättefin i galoppen. Vi galopperade vidare upp vid Lyserna och sedan vände vi in mot Obbhultskogen.

Vid Obhults gård pågick ett väldigt ljudligt arbete, stenar som stjälptes osv. Pelle rörde inte en min när vi passerade oljudet. Så duktig kille!

Han var helt underbar idag! Vi var ute drygt två timmar och det var två timmar med oavbrutet leende på läpparna. Jag måste lära mig att han är en trygg skogshäst nu och inte förvänta mig att han ska hitta på något bus.

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar