Sidor

lördag 28 november 2015

Regnig dag!

Regnet har öst ner ett bra tag nu. När jag kom ut till hästarna i morse valde jag faktiskt att inte släppa ut dem. Inte för att jag tror att de inte tål regn, utan för att det var så mycket vatten i hagen att den hade blivit helt förstörd ifall jag hade släppt ut dem.

På väg ut till hagen i morse
Så hästarna fick stå inne och äta hö. De hade hellre varit ute, det förstod jag, men de accepterade att vara kvar inne.

Efter en god frukost åkte Älsklingen och jag in till Varberg för att göra lite ärenden. Jag hämtade mina nyvallade skidor på Intersport där det även blev köpt nya skidor och lite nya kläder till Älsklingen. Mindre än 100 dagar kvar till Vasaloppet nu...

Vi gjorde lite andra ärenden innan vi vände hemåt igen. När jag steg ur bilen var det två herrar i stallet som gnäggade upprört. Nu ville de ut! Det hade ju faktiskt inte regnat på en timme eller så.

Så jag släppte ut dem, sanerade boxarna och strödde upp dem med nytt fräscht spån.

Efter det tog jag tag i lite adventspyssel. Jag bakade lussebullar, medan de jäste slängde jag upp alla julstjärnor och adventsstakar i fönstren. Så nu är vi redo för första advent. Och lussebullarna blev så goda! Skippade en del av mjölet, vilket gjorde dem väldigt saftiga och goda! Jag är rätt nöjd ändå, med tanke på att det är i princip det enda jag bakar. En gång om året.

I natt ska det börja regna igen. Och hålla på till måndag förmiddag. Jäkla skit. Jag hatar regn. För man kan inte göra något med det. Hade det varit snö istället hade man åtminstone kunnat skotta bort det där man behöver. Med regn får man bara vänta tills det har slutat och vattnet kan rinna undan. 
VINTER OCH KYLA KOM HIT!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar