Sidor

söndag 22 november 2015

Äntligen lite kyla! Men ingen snö...

Så kom äntligen kylan lagom till helgen! Jag har sett fram emot detta ett tag. Varför då? är det många som undrar. Och svaret är att allt blir så mycket lättare. Leran i hagen fryser, vilket betyder att jag kan lägga ut ensilaget direkt vid grinden, istället för att släpa tre tunga säckar upp för backen där det inte är lika upptrampat. Hästarna håller sig renare också, eftersom de inte blir leriga ifall de rullar sig. Och så tycker jag att var och en årstid har sin charm. Jag tycker att det ska vara riktig vinter när det är vinter. Med snö och kyla.

Frusen backe är fint!
Hela dagen igår var det minusgrader och SMHI hotade med snö och hade utfärdat en klass 1-varning.

Ojojoj! 5 cm!!!

Det bådade gott inför söndagen.

Igår gjorde jag inte så mycket. Tog en runda i skogen med hundarna. Lilla Hanna sprang lite rundor i den frostnupna skogen.

Fin lite tax!
Gårdagskvällen tillbringade vi hos svärmor i Läjet där vi fick lite mat och fika. Jag var rätt trött. Som vanligt. Kvällen är inte min tid... Så vi var hemma rätt tidigt ändå.

När jag så vaknade i morse såg jag fram emot att få se ett vitt vinterlandskap. Det fick jag inte. Inte så mycket som en snöflinga hade landat hos oss. Det var skåningarna som fick allt! Jag som hade sett fram emot lite snö och härligt ljus...

Grått och trist!
Däremot var det blåsigt och riktigt kallt om näsan och jag hade ingen motivation att gå utanför dörren, utan det blev lite läsning och häng i soffan framför Vinterstudion.

Men efter att jag hade tagit in hästarna fanns där ändå ett litet sug efter att springa lite. Jag frågade Selma ifall hon var sugen på att springa. Dum fråga. Hon är ALLTID sugen på att springa:).

När vi kom ut var det skymning på gång. Solen hade gått ner, men månen som nästan är full lyste upp bra. Vi sprang genom Linneskogen, kom ut vid Torstorp, tog grusvägen upp till Källängsvägen och svängde hemåt.

När vi svängde hemåt fick vi också motvind. Jäklar vad det bet i kinderna! Och tungan blev iskall. Jag hade behövt en väst. Det hade varit riktigt skönt. 

Det var i alla fall skönt att komma ut och röra på sig. Samla energi och bli på bättre humör. Fint var det också!

Löpning i månsken med bästa vovven!
Nu är åter helgen till ända. Ny jobbvecka på gång. Snart första advent. Och inte många veckor kvar till jullov!

1 kommentar:

  1. Då kunde du fått de fyra dm vi fått, vi vill inte ha det. Jag tycker bara det blir krångligare. Vi har fått skotta och ploga hela dagen, och dessutom varit utan ström. Taket på fårhuset fick skottas och vi har behövt ploga i hagarna för att fåren och hästarna ska komma åt mat och vatten. Jag föredrar helt klart barmark!

    SvaraRadera