Sidor

måndag 30 november 2015

Lugnare i simhallen idag!

Efter fredagens pass med Simcoachen var jag återigen peppad och sugen på att simma!

Kl 19 hoppade jag i bassängen och idag var det faktiskt lite lugnare än vanligt. Inte så mycket folk som det brukar vara. De kanske rensade upp efter Gorm-stormen...

Jag började med att simma lite lugnt bröstsim och körde sedan några "superman glide" för att hitta ännu mer lugn. Det gick bra. Jag kunde dra några frisimstag, vände upp på rygg, slappnade av och lät kroppen hitta flytläget. Hade kunnat ligga där länge och bara blunda:).

Jag fortsatte att simma längre och längre, precis som i fredags, tills jag kunde ta mig en hel längd lugnt och fint.

Jag fokuserade på min "patient arm". Så grymt svårt det är att låta armen ligga kvar. Jag har lärt mig någon dum ovana som gör att min främre arm lever sitt eget liv när jag roterar för att andas. Per automatik åker den ner och iväg. Jag kan inte kontrollera den! Öva öva öva! 

Inte förrän jag var på väg ut till bilen insåg jag att jag skulle ha fokuserat på rotationen så att den inte blir för stor, då hade armen legat kvar...

Det är mycket att tänka på och ibland glömmer man vissa saker. Bara till att ta med sig nästa gång.

När jag däremot fick på mig paddlarna blev det lättare att hålla armarna patient. Paddlarna flyter ju, så det är bra hjälp!

Över lag kändes simningen mycket bättre idag! Jag tror minsann att jag har hittat ett litet självförtroende. En vetskap om att jag gör många bra saker när jag simmar. 

Bara en sådan sak som flytläge. Det är otroligt många som har problem med det. Det har inte jag och det underlättar ju såklart väldigt mycket.

Jag fick också filmerna från min coach, samt övningar att ta med mig och saker att tänka på. Det var kul att se att det faktiskt var stor skillnad på simningen i fredags jämfört med förra gången.

Framsteg har gjorts och nu börjar de kännas också! Ser redan fram emot nästa pass i bassängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar