Sidor

söndag 22 maj 2022

Härlig söndag!

Oj, hoppla, det har visst gått nästan en hel månad sedan jag skrev här senast! Jag vet egentligen inte varför. Jag älskar att skriva av mig efter en dag, men det har bara inte blivit av.

Vad har hänt sedan sist då? Jo, Kalle har haft och har fortfarande en period med lite mer utmaningar. Vi har fortfarande inte tränat i Charlottes nya paddock, men vi har gjort ett studiebesök där för några veckor sedan, men det har inte blivit någon träning de två senaste torsdagarna. Förra veckan var det regnigt och jag fick inte ridet tillräckligt och denna vecka har han haft tappsko och därmed väntat på hovis.

Det som hänt är att han börjat bli bättre ute ända tills han vände så snabbt att jag åkte av, vilket var senast jag var ute med honom faktiskt. Lite trist att han reagerar så starkt på omgivningen och inte kan hantera sig själv, men så är det. Så jag har gått tillbaka och börjat jobba honom ännu mer från marken.

Det har varit några spända ridpass i paddocken här hemma också, men vi har också gjort framsteg med markträningen och numera kan jag faktiskt backa honom mot staketet. Han blir fortfarande rädd när rumpan når staketet, men han gör det så mycket modigare nu och idag fick jag honom att backa över en bom. Så visst går det framåt, även om det är en hel del pyssel med honom. 

Fin-Kallen!

Idag har Emelie och jag varit iväg och vandrat i Sandsjöbacka naturreservat. Jag har aldrig varit där tidigare och har väl egentligen inte tänkt på att det finns, jag såg någon på Instagram som hade varit där och rekommenderade det.

Det var perfekt vandringsväder idag, molnigt, knappt någon vind och runt 10-12 plusgrader. Vi gick totalt 10, 7 km och var ute i tre timmar någonting, inklusive ett litet stopp vid en grillplats intill en skogstjärn. Väldigt trevligt och härligt! 

Det är verkligen annorlunda natur jämfört med här där vi har våra bokskogar och mossbeklädda stenar. Där var det mycket klipphällar och blandskog. Lite kärr och surhål. Men ändå såpass torrt att man inte behövde bli blöt om tassarna.

Det bästa av allt var ändå bristen på folk! Vi träffade kanske tio personer totalt på hela rundan. Vilken skillnad mot Åkulla där det är folk överallt och hela tiden! Det var så skönt att bara kunna gå och tjattra, titta på naturen och lyssna på alla fåglar utan att bli störd av andra!


Mycket klipphällar


Pausplatsen

När jag kom hem var jag rätt trött, jag hade ändå kommit upp i 20000 steg, men efter en kopp te och lite paus i soffan gick jag ut till mina pållar. Kalle fick ett kort pass från marken innan jag hämtade Bosse för en liten skogstur.

Tyvärr märkte jag när jag red honom i tisdags att han inte springer jämnt i traven. Först funderade jag på ifall han var ren, men insåg sedan att ifall jag behöver fundera på det så är han förmodligen inte det. Det går inte att avgöra om det är fram eller bak eller höger eller vänster, men någonting är det. Så jäkla trist! Så nu får han skritta igen.

Vi tog en kort tur i hemmaskogen. Men mysigt var det i alla fall att komma ut. Det var sådär stilla och tyst ute, förutom allt fågelkvitter, så stämningsfullt! Jag kände på honom lite i traven, men det var ingen skillnad sedan i tisdags, så det får bli mer skritt framöver.

Bosse i skogen

När jag var klar i stallet hade Magnus fixat kvällsmat, eller han höll på och när jag var klar i duschen stod maten på bordet. Så lyxigt!

Efter maten gick vi en runda och plockade liljekonvalj, de är så fina nu och det doftar liljekonvalj i hela skogen. Det är verkligen den ultimata försommardoften!

Vackra och väldoftande!

Nu har vi en kort vecka att se fram emot, ska bli så härligt med en längre ledighet! Jag hoppas på mycket tid för hästarna, men också tid för annat kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar