Sidor

måndag 30 maj 2022

Kalle-veckan gick sådär...

Förra veckan planerade jag ju att köra en "Kalle-vecka", dvs en vecka med fokus på träning av Kalle i lite olika former. Ridning i paddocken och ute, träning från marken och lastträning.

Det höll i måndag och tisdag. Sedan gick det utför. För sedan kom den jäkla blåsten! Så trist! Jag hatar verkligen blåst! Det blåste rejält i torsdags, säkert närmare 20 sekundmeter. Och då tappar jag motivationen för i princip allting. 

Jag passade på att städa huset och pyssla lite, så det var ju skönt att få det gjort i alla fall.

Det blåste inte riktigt lika mycket i fredags, men ändå så pass mycket att det inte var särskilt angenämt att befinna sig utomhus. Jag åkte och handlade ägg och lite uteblommor. Jag tog lite sticklingar av palettblad och pelargoner, men planterade inte några nya blommor eftersom jag inte ville att de skulle blåsa sönder. Så det ska jag fortsätta med idag tänkte jag. För jag tog ju ledigt idag också och det är verkligen så skönt att vara ledig en måndag!

Så nu har Kalle inte rört sig sedan i tisdags och det dåliga samvetet gnager. Men vila är bra ibland och jag har ingen hets med honom, allt med honom är ju långsiktigt, vilket också betyder att det är ok att ta paus ibland.

Därför tänkte jag starta om Kalle-veckan idag och försöka hålla i hela vägen den här veckan. Vädret ser betydligt bättre ut denna vecka, framför allt mindre blåst och mer uppehåll, så nu jäklar har jag inget att skylla på!

Idag ska jag träna honom från marken, lägga på sadel och träns och försöka hitta lugnet hos honom. Annars sitter jag inte upp, utan då får det bli enbart träning från marken. Jag har funderingar på att börja tömköra honom också. Jag har ju testat det en gång. Förra året. Med stukad fot. Då stack han när jag galopperade honom och hoppade in till kompisarna i hagen... Så denna gång tänker jag försöka börja lite lugnare och ta det lite mer steg för steg!

Imorgon ska han få gå ut en runda igen, jag får se om jag vilar honom på onsdag eller rider ett pass till, men på torsdag ska det förhoppningsvis bli träning för Charlotte igen.

Sedan hoppas jag på någon form av hjälp med uteritt i helgen, om jag får ut Magnus, eller kan få hjälp av någon annan som kan rida Bosse eller hitta någon annan uterittskompis. Det hade varit välbehövligt!

Bosse såg fräsch ut igår när han travade i hagen när jag hälsade på dem. Så honom ska jag rida idag och känna lite hur han känns. Hoppas att han är fräsch igen! Min fine Bosse! Jag behöver ju en säker häst att rida på så att det inte bara blir utmaningar hela tiden!

Hittills idag har jag hunnit springa en runda utan hundarna, jag har nämligen upptäckt att min höft mår bättre när jag inte har två draghundar i hundförarbälte som jag hela tiden måste bromsa... Jag var ändå lite seg i höften pga dansen i lördags kväll, men det kändes helt ok. Jag passade på att plocka lite liljekonvalj till mig själv också, det är så härligt att komma ner i köket och känna den underbara och intensiva doften av dem. Det är liksom ett  måste varje år!

Sedan har jag ätit frukost och tvättat tre maskiner tvätt. Det kan bli en effektiv dag detta!

Försommarfavoriten!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar