Sidor

måndag 23 maj 2022

Kalle-vecka!

Denna vecka får det bli lite extra aktiviteter med Kalle eftersom det blev så dåligt med det förra veckan och eftersom Bosse inte är helt fräsch så får han vila och jag får tid över. Tid att investera i Kalle. Det får bli en Kalle-vecka helt enkelt!

Vad betyder det då? Jo, det betyder att det blir aktivitet för honom i princip varje dag denna vecka. 

Jag började idag med promenad. Han var hyfsat lugn, men det hände ju lite grejer längs vägen som gjorde honom uppmärksam, det var någon som sprang, någon som gick med ett par hundar och så var det några möten med traktorer och andra fordon.

Fordonen tog han med ro, men han blev lite upprörd när vi fick hundarna bakom oss, även om de var typ 100-200 meter bakom. Men jag tyckte ändå att han skötte sig fint och han kändes lugn i grunden så att säga. Det var väldigt mysigt att komma ut med honom idag, han är ju så go och snäll att gå med. Hoppas att den egenskapen kommer att följa med mig upp på hans rygg i framtiden!

Imorgon planerar jag att rida honom i paddocken. Kommer att köra arbete från marken först innan jag sitter upp i vanlig ordning så att han kan lugna ner sig och fokusera på mig och ridningen. 

Jag flyttade om lite i paddocken igen, förra veckan gjorde jag i ordning lite mer bana, egentligen för Bosses skull, men nu när han inte är fräsch så är det ju bättre att göra i ordning hinder som passar Kalle. Så det blev en 5½:a, ett hinder på varje diagonal, travbommar vid "farliga" kortsidan och vattenmattan på andra långsidan. Där kan vi göra många bra övningar för honom!

På onsdag blir det promenad igen, eventuellt en lite längre runda, vi får se, men det är planen nu i alla fall och sedan hoppas jag att det blir träning för Charlotte på torsdag. Promenad igen fredag, vila lördag och paddocken på söndag. Ska bli spännande hur han reagerar på det. Om han blir trött eller om han blir lugnare när han får aktivera sig mer.

Promenaderna är ju ingenting direkt ansträngande för honom, utan det blir ju bara att han får komma ut och se världen lite mer, vilket han verkligen behöver. 

Jag är helt övertygad om att all tid jag lägger på honom kommer att betala sig i slutändan, men jag måste ha tålamod med honom. Jag måste också se vår utveckling i ett längre perspektiv än bara senaste ridpasset. Det är såklart en besvikelse att det kommer utmaningar igen när det har gått så bra i någon månad. Men jämfört med för ett år sedan har vi ändå kommit väldigt långt och det är ju kul. Det går ändå framåt även om det ibland känns väldigt långsamt!

Kalle på promenad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar