Sidor

söndag 1 oktober 2017

Söndag

Denna fina söndag började med att Nelly och jag åkte och hälsade på min mor. 

Först hade jag tänkt rida innan eftersom det var utlovat regn i eftermiddag. Men istället lovades det mojnande vind och uppehåll på eftermiddagen när jag kollade prognosen i morse. Så jag ändrade planen och tog hästarna på eftermiddagen.

Nelly kräktes i bilen, men hon skötte sig fint i lägenheten och vägen hem gick utan missöden.

När jag kom hem gick jag och hämtade hästarna. De stod längst bort i hästabacken, men de kom faktiskt när jag ropade, så jag behövde inte gå så långt.

Bosse var först ut och fick testa den nysladdade paddocken. Jag slängde ut lite bommar för att försöka höja motivationen.

Det gick på det stora hela rätt bra, han surade ihop två gånger, men det blev aldrig något stopp utan jag fick fram honom. Mycket bra!

Jag tyckte att jag fick ut det jag ville och var nöjd med honom.







Det var jättefint i paddocken iaf!

Jag gick in och fixade lite mat, slängde in en fläskstek i ugnen.

När jag kom ut igen hade det börjatblåsa lite igen och så kom det några droppar regn. Men jag tänkte att det får vi tåla, så jag gjorde i ordning Pelle för en utetur.

Han var rätt slö idag också, så jag utmanade honom med en skogstur "light". Det var en runda som vi gick till fots i måndags då han också var hur lugn som helst.

Han blev lite skrämd när vi mötte en cyklist på en smal väg. Som tur var så var det en smart person vi mötte som stannade och släppte förbi oss. Jag tackade. Fick driva på ordentligt för att får fram Pelle, men det gick bra.

Vi fortsatte ut på slätten innan vi vände upp mot den farliga skogen som faktiskt inte var så farlig idag. Han var lite tveksam i början men det gick bättre och bättre och han var faktiskt rätt lugn där inne bland träden.

Det var riktigt kul att få ha honom så avslappnad! Hela rundan gick kanon och jag var supernöjd med honom! 



Så det blev en fin söndag och detta lär nog kännas i kroppen imorgon. Jag är ju inte van vid så mycket ridning:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar