Sidor

lördag 30 september 2017

Fixarhelg

Igår tog jag äntligen tag i att röja runt paddocken. Det har växt upp något så vansinnigt mycket sly runt om överallt! Vi röjde ju i våras, men nu var det alltså lika mycket igen.

Jag slängde på mig sågarkläder och tog med mig röjsågen utrustad med sågklingan och en liten såg. En tall har växt upp precis intill staketet och den har blivit riktigt stor, så den krävde motorsåg för att få ner.

Röjning på G!

Såhär såg det ut före...

...och såhär fint blev det efter
Hela paddocken var också full av ogräs. Två orsaker till det, dels att jag har ridit där för lite, dels att det har varit så torrt hela sommaren att det inte har gått att sladda den och sedan kom regnet och då gick det inte att sladda för att det var för blött.

Magnus fixade i ordning underlaget i paddocken idag så nu är den som ny igen! Tyvärr ingen bild på det, kommer kanske imorgon...

Medan Magnus grejade höll jag på lite i trädgården. Jag rensade ogräs där min nya rabatt ska vara och så gjorde jag i ordning i odlingslådorna. Fick slänga all kålrot som var helt uppäten av mask, så jävla trist!

Jag tog upp all lök och rensade lite ogräs. Fint blev det! I växthuset friserade jag jordgubbsplantorna, de bjuder fortfarande på bär, så gott!

Jordgubbar i växthuset!
Sedan slängde jag ut alla paprikaplantor utom en som fortfarande hade några omogna paprikor kvar. 

Efter allt fixande blev det en tur till skogen. Helt otroligt vad snabbt det kan gå för marken att torka upp! Idag är det en vecka sedan det regnade senast och all svamp hade helt torkat ihop! Tog de som fortfarande var lite fina, men det blev inte mycket. Så nu hoppas jag nästan på regn så att de kan återhämta sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar