Sidor

måndag 25 september 2017

Helg

Denna helg inleddes med en helt galen svamprunda efter jobbet i fredags. Det var verkligen svamppsykos deluxe! Först kollade jag till den fina blomkålssvampen som jag har i min skog. Den växer och frodas:

Blomkålssvamp
Sedan bar det av på trattis-jakt. Och herregud med svamp det är ÖVERALLT! Det finns så mycket svamp att man lätt fyller en ICA-kasse på någon timme. Såhär ser det ut:

Trattisar

Ännu mer trattisar
Det var nästan så att jag inte orkade släpa ut kassen ur skogen! Min vapendragare Selma var såklart med. Hon sprang lös men höll sig undan de bästa svampställena. Hon börjar fatta att hon inte ska rulla sig i svampen som hon gjorde tidigare, tror jag!

Svamp och hund

Full ICA-kasse

Tre HN krävdes för att hysa svampen på bordet
Det blev en grym sås på lite färsk svamp till fredagens entrecôte och så hittade jag en majskolv i trädgårdslandet. Efter lite googling slängde jag med den in i ugnen med blasten på tillsammans med klyftpotatisen och rödbetorna. Det blev grymt gott! Tyvärr höjer majsen blodsockret rejält, vilket kändes på smaken. De var grymt söta!

Egenodlad majs
Även solrosorna börjar bli "mogna" så jag tog in en sådan för att lägga på tork. Hoppas kunna använda fröerna från dem.

I lördags gick hela dagen åt till att rensa och städa i stallet. Höststädning får det nog kallas. Jag gjorde rent och slängde en massa bröte och organiserade lite bättre i sadelkammaren. Nu har jag bara paddocken kvar att fixa. Den behöver sladdas för att få bort allt ogräs som har växt ohämmat i sommar och så har även en massa sly växt upp runt omkring.

Tyvärr har det ju varit för torrt tidigare i sommar för att kunna köra med sladden och nu har det ju blivit för blött. Det verkar som om vi har en torrare period framför oss denna vecka, så jag hoppas kunna ta tag i det någon kväll eller till helgen.

I lördags kväll var vi på 40/50-årsfest som ett par kompisar ordnade i Medborgarhuset i Tvååker. Det var ett riktigt hederligt bygdegårdskalas med grymt god mat, trubadurer och dans som avslutning. Riktigt kul!

Vi tog nattbussen hem, kostade inte ens 50 kr för oss båda, hade väl kostat det tiodubbla att ta taxi samma sträcka. Dock fick vi ju gå 2,5 kilometer för att komma hem från busshållplatsen. Inte jätteskönt i högklackat, men ändå gött att få komma ut och få lite luft. Det blev väldigt lätt att somna i alla fall!

Igår stod det släktkalas i Fjärås på schemat. Det var Magnus kusin som hade bjudit in kusiner, kusinbarn, fastrar och farbröder. Riktigt kul att träffa alla, det händer ju tyvärr inte så ofta längre. Men det enda som krävs är ju att någon tar tag i det...

Söndagen avslutades med lite svamprensning innan jag trillade i säng trött som en gnu. Det är verkligen inte min grej att vara uppe sent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar