Sidor

onsdag 27 september 2017

Trötthäst

Ännu en dag utan regn! Så härligt! Temperaturen har stigit och hästarna har blivit sommartrötta igen. Perfekt tillfälle att motionera dem. Jag tog in dem och gjorde i ordning Pelle i väntan på att hovis skulle komma och slänga på Bosse ett par skor, då han lyckats ta av sig båda...

När Bosse var klar slängde jag på sadel och träns på en mycket trött Pelle. Jag fick jobba på rätt bra för att få ett mera normalt tempo i honom då han knappt flyttade sig framåt. Men med tanke på hur han är när han är pigg och vaken, så känns ju detta betydligt tryggare. Ingen risk att han skulle vända eller någonting.

Han fick trava lite på gräsåkrar och på en grusväg. Dock fick det bli en lite kortare runda än planerat, det började nämligen mörkna och jag hade inte slängt på några reflexer. Så vi genade över en stubbåker och tog en kortare väg hem.

Det gick fantastiskt bra hela vägen och han höll sig i skinnet. Jag var mycket nöjd med honom! Det var verkligen kul att få komma ut med honom!

Här kommer en suddig bild när vi nästan är hemma:

Suddig öronbild
När vi kom hem somnade han nästan ståendes på stallgången:)

Snark!
Men han piggnade till när han fick lite godis för att han varit så duktig! Jag släppte ut dem i hagen igen så att de behåller sommartröttheten ett tag till:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar