Sidor

onsdag 31 december 2014

Årskrönika 2014!

Ännu ett år är till ända. Mycket har såklart hänt, men det är en sak som är det riktigt stora, som jag känner får sammanfatta mitt 2014. Det är såklart den stora renoveringen av mitt hus!

I början av året såg det ut såhär:


När renoveringen var klar såg det ut såhär:



Jag och Älsklingen har lagt så många timmar på att riva eternit, altan, balkong, tapeter och andra grejer. För att inte tala om alla timmar som har lagts på målning. Många burkar färg har gått åt!

Vi har klättrat upp och ned på stegar och ställningar, byggt och tagit ner ställning, stått och balanserat 6 meter ovan mark för att måla gavelspetsar, hängt ut över takkanten och målat vindskivor. Och flyttat på grejer! Det är nog det man gör mest när man renoverar. Flyttar på saker som står i vägen. Flyttar undan sådant som ska slängas.

Mycket jobb, ont i ryggen, trötthet och stress har det varit, men resultatet är det som gör allt jobbet värt att göra. Jag är så fantastiskt nöjd med hur fint allting blev, både invändigt och utvändigt. Det känns också rätt tryggt att veta att allt är i ordning nu och jag inte behöver bekymra mig om tak, väggar och fönster på många många år framöver!

2015 hoppas jag blir ett lugnare år. Att vi får möjlighet att bara njuta av det fina huset och gården! Självklart finns det fortfarande grejer som ska göras, vi ska t.ex. snickra ihop altaner, kanske göra i ordning något eller några av de fem rum som finns kvar att göra inomhus.

I stallet finns det också grejer att göra. Fixa det sista på sadelkammaren, fixa i ordning den fjärde boxen och hyra ut den. Fixa belysning till paddocken. Men det där är smågrejer jämfört med vad vi har gjort i år. Sådant som inte tar så mycket tid, inte är så jobbigt och mest är kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar