Sidor

söndag 21 december 2014

Skogstur och löptur

Denna morgon var det frost när jag gick upp. Skönt att slippa blidvädret, men det gick snabbt över. Det såg ut som att solen skulle skina, men den täcktes snart av tunga moln. Jag fick i alla fall en bild på frosten:)

Frostmorgon
Efter frukost drog Älsklingen, Selma och jag upp till skogen i Åkulla för att hämta en gran (i min egen skog, jag är ingen julgransjtuv). Selma och jag sprang först lite obanat för att se om vi kunde driva fram något djur till Husse som stod och väntade med bössan. Selma drog iväg på någonting, skällde snabbt och nästan lite aggresivt. Jag såg aldrig vad det var för djur och efter ett tag kom hon tillbaka igen. 

Selma sprang lös och jäklar vad hon springer runt. Upp och ner för backarna, det är ju rätt kuperat där uppe i skogen. Full fart hela tiden

Jakt-vovve
Tyvärr kom det aldrig något djur till Älsklingen, så vi gick på julgransjakt istället. Selma var så trött efter sin språngmarsch att hon lade sig ner och bara flåsade...

Trött jakt-vovve!
Vi tog oss upp på min marks högsta punkt där jag har den här utsikten:

Utsikt över sjön
Och så kollade jag till mina fina granplantor som jag planterade förra året. De såg jättefina ut!

Skogsproduktion pågår!
Vi fick huggt vår gran. Blev en riktigt fin i år! Tyvärr fick vi avsluta skogsturen med att plocka upp skräp som några äckliga jävla campare slängt. De hade uppenbarligen varit på Gekås och handlat, inte "orkat" köra in till campingen som ligger 1 km före min skog och tyckt att min skog var en alldeles utmärkt soptipp. Detta är anledningen till att jag ALLTID sjasar bort folk som försöker campa på min mark! Jag vet hur det ser ut när de åker därifrån!

Rester efter äckliga campare!
Allemansrätten betyder inte att man får skräpa ner i naturen, men det verkar väldigt många människor tro. Det var inte det enda jag hittade när jag gick runt där i skogen. Någon hade haft en toalett på grannens mark. Fullt med toapapper och tamponger. Så jävla äckligt!

Efter städningen sprang jag och Selma hem. Vi tog en liten extrarunda om Bockstens mosse för att rundan inte skulle bli alltför kort. Det var inte riktigt långpass-läge idag, men vi fick i alla fall ihop 9 km i ganska bra tempo. Visserligen är det väl mestadels nedför hela vägen, men jag var ändå nöjd med känslan! En minut efter att jag hade kommit hem började det att regna. Åh, vilken kul "vinter" vi har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar