Sidor

torsdag 25 december 2014

Iskall juldagsrunda

Juldagen idag. Skönt. Ingen stress. Inget fara runt. Gårdagen började strax innan sju då jag vaknade. Jag fixade stallet och for sedan till mor i Falkenberg. Där käkade jag dagens första julmat tillsammans med henne och syrran. Inte så mycket, men tillräckligt för att bli mätt.

Sedan for jag vidare till Älsklingens bror där det bjöds på kalkon. Skönt att slippa julmat! Inte min grej, riktigt. Efter Kalle, julklappsspel och tomte åkte vi hem, tog in hästarna och vilade en stund innan vi åkte till sista stället för dagen, Älsklingens mor i Läjet. Där åt vi julmat igen och jag somnade på soffan vid nio-tiden... Helt slut efter all stress!

Det var skönt att vakna idag, utvilad, hungrig och utan några inplanerade grejer. Det enda som stod på agendan var en löptur med Selma. Dags att komma över de där 100 milen för i år.

Det var kallt idag! 4 minusgrader och en ganska bitande vind. Men solen skiner! Helt underbart! Det var väldigt länge sedan jag sprang med solbrillor på, men idag behövdes de verkligen.

Eftersom det är fruset i backen och därmed asfalts-underlag överallt så tog jag en runda med mycket asfalt. Det börjar bli dags att vänja kroppen inför Göteborgsvarvet. Vi sprang banvallen mot stationssamhället, tog Tvååkersvägen och svängde in mot Källäng. Det var härligt att få komma ut och känna all mat förbrännas och stressen rinna av. Njuta av omgivningarna. Solen värmde faktiskt lite när jag hade medvind.

Jag passade på att ta lite bilder också...
Skuggor i solen
Löptur med världsarvet i bakgrunden
Motljus:)
Vi vände upp för backen mot Gärdet och det kändes riktigt bra att springa i den. Känns som om jag faktiskt blivit lite bättre på att springa i backe...

När jag kom ut på Tvååkersvägen igen och vände mot Torstorp fick jag så vinden mot mig. Det blev trögt att springa och framför allt så j*vla kallt! Att fett skulle värma är en stor fet myt! Jag blev helt nedkyld om benen och rumpan och det var till och med lite kallt på ryggen. Tur att jag vände upp mot Linneskogen, där vinden försvann. 

Sista kilometern hem gick lätt ända tills helvetesbacken kom. Den var tung idag! Fast så kom den ju efter 12 km också. Men med dessa 12 kilometer travade jag över 100-mils-gränsen för i år. Så gött! För trots att jag har tränat för och sprungit Lidingöloppet har antalet mil begränsats av hus-projektet och jag har inte sprungit så mycket som jag hade velat.

Det var skönt att komma in i värmen igen och käka lite mat, dricka lite te, sakta värma upp de iskalla benen och rumpan. Jag får nog ta och leta upp ett par fodrade tights som är varmare än de jag har. Hoppas att det finns någonstans:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar