Sidor

söndag 14 december 2014

På god väg...

Jag kom ut med en häst idag iallafall! Bosse var den som fick äran. Han var lätt att hämta i hagen. Pelle stack iväg. Sedan när Bosse kommit in i sin box började Pelle gnägga efter honom, men sedan insåg han att det var lika bra att springa in ändå. Knas-häst!

Jag började med att göra klart för Bosse att man flyttar sig när Matte ber om det. Det går alltid väldigt bra att flytta sig åt vänster när jag står på höger sida om honom. Att flytta sig åt höger när jag står på vänster sida är dock värre. Men det gick bättre idag än förra gången, så jag var nöjd med honom.

Jag ägnade också en del tid åt att "gosa" med honom. Klia bakom och mellan öronen, stryka honom över ansiktet. Han har varit extremt sur i boxen den senaste tiden, öronen är konstant bakåtslickade och han hugger till höger och vänster. Därför gör jag nu allt för att försöka få honom på bättre humör. Inte så lätt när det gäller den hästen...

Sur-häst
Jag gick ut i paddocken och gjorde även där flytta-åt-sidan-övning för att han skulle lyssna på skänklarna när jag väl kom upp på ryggen.

Han var jättefin att rida idag. Lite dålig framåtbjudning till en början, men det gick snabbt att komma åt och efter ett tag travade han på i bra tempo. Jag körde mycket övergångar, skritt-trav-skritt-halt-trav. Han blev finare och finare i formen. Vi började galoppera i vänster galopp, det var ganska blött och tungt i paddocken, så han bröt av. Så jag fattade galopp på ett annat ställe där det gick bättre. Han var faktiskt riktigt fin i galoppen. Och i höger galopp blev han helt perfekt. Ryggen kom upp, han lyssnade på skänklarna och styrbarheten fanns där. Helt underbart! Balansen bara föll på plats!

Dessutom fick jag trava lite nedsittning på honom också. Han brukar bli sur och sakta av när man försöker med det, men idag fick han istället en jättefin trav! Så det var jättekul att rida honom idag och nu kände jag att det ändå händer någonting som tar oss framåt, trots att det ändå inte blivit jättemycket ridning. När vi travade av så sänkte han huvudet nedåt framåt jättefint. Himla nöjd med honom!

Jag tänkte skritta ut en kort runda, men det gick inget vidare. Efter några hundra meter vände han och ville inte gå fram. Jag fick honom framåt och vände lite tidigare än vad jag tänkt, men då fick han ett spel och blev plötsligt rädd för en person som gick på Obbhult-vägen. Så jag valde att hoppa av och det var rätt beslut eftersom jag knappt kunde hantera honom från marken ens. Synd att det blev ett sådan tråkigt avslut på ett annars fantastiskt ridpass. Men jag fokuserar ändå på våra framgångar i paddocken så får uteridningen komma senare!

Och mina nya ridbyxor var helt perfekta! Frös inte alls om benen! Man skulle nog kunna få in ett par långkallingar under för ännu kallare väderlek, men de här brallorna kommer att sitta på hela vintern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar