Sidor

måndag 23 juni 2014

Jag har ett tak!

Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av detta vackra tak! ÄNTLIGEN har snickarna varit här! Och jäklar vilket jobb de har gjort! De har lagt hela taket på framsidan och flyttat en takbjälke på vinden och lite annat småkrafs. Så himla kul! Och bra blir det också!

Mitt fina tak!
När Älsklingen kom hem fortsatte vi med glidgjutningen av skorstenspipan som hör till vedspisen och bakugnen. Det blev nog bra till sist. Nu håller vi tummarna för att sotaren godkänner vid nästa inspektion! Skönt att få ordning på skorstenen oavsett om den blir godkänd eller ej, så är det iaf numera tätt mellan piporna i toppen på den och så är den lagad där det behövdes.

Jag har även förberett båda fönstren på övervåningen så att det ska gå lätt för snickarna att byta dem. Därför det ser lite tomt ut i dem just nu.

När vi ändå var uppe på taket så rev vi ner TV-antennen också. Så nu har vi ingen TV. Så synd. Eller inte. Det finns ju gott om play-kanaler att titta på ändå!

Den numera före detta antennen
I övrigt har jag gått och städat bort all bröte som blir kvar efter snickarna. Jag tycker det är bättre att göra det själv än att betala 495 kr/person och timme att göra det. Och så är det rätt gött att ha det rent och snyggt omkring sig. Det är rätt bra att ta det efterhand, tycker jag.

Jag lyckades också samla ihop nästan en hel skottkärra med trasiga takpannor... Inte så kul...

Trasiga pannor :(
De pannor jag har valt är Candor från Benders. Det är en glacerad betongpanna som har garanti på 30 år. Jag stod och valde mellan dessa och en större, ännu blankare panna, men de var tre gånger så dyra. Däremot var de inte tre gånger så snygga. Jag kan nästan tycka att det blir lite för blanka, de riktigt lyser. Dessutom så håller de inte tre gånger längre, därav mitt val. Dessa pannor jag har valt anser jag är tillräckligt bra (hoppas jag)!


Nu hoppas jag att snickarna kommer tillbaka imorgon så att det händer mer grejer. Kanske ett fönsterbyte? Eller tak på andra sidan? Den som lever (och läser den här bloggen) får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar