Sidor

tisdag 17 juni 2014

Comeback med GIF-tjejerna!

Idag fick jag ett mycket inspirerande mail från min löptränare i Varbergs GIF, Andrea. Hon beskrev vad vi skulle göra de kommande träningstillfällen vi har kvar innan Varbergsloppet. Tusingar, långa + korta intervaller, backträning och 400-ingar. Jag tyckte det lät som ett bra och kul upplägg och jag tänkte att det nu var hög tid att göra comeback i gruppen!

Jag har haft lite för mycket att göra med målning och annat som rör renoveringen den senaste tiden och har därför inte prioriterat träningen lika högt, men nu jäklar ska här tränas och vässas på formen!

Precis när jag skulle sticka iväg kom Älsklingen hem med lastbilen. Full med fönster!

Mina fina fönster!
Så fick jag ju hjälpa honom att fixa med det lite, så jag blev nästan försenad till träningen. Hann precis innan vi sprang iväg!

Vi började med en lätt uppvärmning runt i Påskbergsskogen innan vi sprang in på vallen och drog igång våra 1000-m-intervaller. Första 400 m gick OK, men sedan började det att ta emot. Benen kändes fortfarande lite sura efter söndagens ridtur. Men jag kämpade på. Inget tempo att skryta om och jag kände mig riktigt trött redan efter första.

Andra intervallen gick 15 sekunder långsammare, tredje samma tid, fjärde gick det ytterligare 15 sekunder långsammare. Men på sista intervallen drog Andrea åt mig och pushade mig (hon springer normalt i typ 4-minuterstempo, så det var ju rena nedjoggen för henne att springa med mig:). Men det gick bra. Jag tog ut mig fullständigt och lyckades springa sista intervallen på samma tid som första.

Men fy vad trött jag var! Dessutom kluckade magen hela vägen och till sist fick jag lite kramp. Ingen vidare känsla alls där och då. Desto bättre kändes det efteråt i bilen hem. Då var jag faktiskt rätt nöjd ändå.

Men att ta ett uppehåll med kvalitetsträningen är verkligen ingen bra idé. Det är fruktansvärt jobbigt. Dels rent fysiskt, men även psykiskt eftersom man har varit i en mycket bättre form och därmed känner sig urusel just nu. Men det kan ju bara bli bättre! Dessutom ska jag försöka komma igång med cyklingen och simningen så att jag får lite variation i träningen. Det hade ju varit kul att lära sig den där f-bannade andningstekniken i crawl-simmet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar