Sidor

fredag 29 december 2023

Promenad med Kallis

Efter att hästarna hade ätit lunch-hö och jag hade tagit mig en kopp te och svabbat golvet på övervåningen gick jag ut och hämtade Kalle i hagen. Jag lämnade Donkey och Compis i hagen, vilket gjorde kalle extra stissig. Han hade svårt för att stå still på stallgången, men han stod som ett ljus när jag tvättade benen och hovarna på honom. Han lugnade sig något när jag borstade honom, men var ändå lite på tårna.

Jag tog på honom repgrimman och vi gick ut en runda. Vi hade inte kommit långt innan han tvärvände och backade. Men jag fick fram honom igen. Sedan var han relativt lugn förbi Ögården och in i skogen. Jag fick dock gå före honom och "hålla honom i handen". Väl inne i skogen började han gå på själv och tog ledningen. Där var han rätt avslappnad.

När vi kom ut på Obbhultvägen började det regna och det gillar Kalle inte. Han gick och krängde och försökte komma undan regnet. Samtidigt började Donkey och Compis att gnägga så då ville han sticka till dem. Han hoppade och hade sig, men jag fick lugnat honom och vi kom hem som vi skulle.

När vi väl kom in i stallet gnäggade både Kalle och de andra grabbarna, så det var lite kaosartat innan jag fick in dem också. Vi var tillbaka vid halv 4 så det var lagom för dem att komma in, speciellt eftersom det regnade.

Jag tycker överlag att det ändå funkade rätt bra att bara ta ut en häst i taget för träning, så att de andra slipper stå inne så mycket. Jag gjorde ju så tidigare, när jag hade Bosse, Pelle och Kalle. Nu är ju Kalle dock i ett lite annorlunda läge eftersom han numera är ledaren, och han blir orolig när han inte har koll på "sin" flock och de är själva ute. När de är inne så bryr han sig inte så mycket. 

Compis var inte alls orolig över att Kalle och Donkey var ensamma kvar i hagen, och de höll inte heller på att gnägga efter honom, så det är ju intressant hur olika det kan vara med de där hästarna!

Även denna dag gick snabbt. Jag har städat på övervåningen och planerar att städa nedervåningen imorgon. Anledningen till att jag delar upp det är för att jag ska hinna göra annat än att städa en hel dag. Det tar kanske inte mer än en timme att städa övervåningen. Roboten gör ju ett bra jobb med att hålla golvet rent, så det är ju bara badrummet och att hålla rent i fönsterkarmar och andra öppna ytor som behöver göras.

Det brukar alltid ta mer tid på nedervåningen, men vi har inte stökat ner så mycket sedan jul, utan hållit det rätt rent, så det ska inte behöva ta så mycket tid där heller imorgon. Vi ska ju ha nyårsafton här hemma hos oss i år och fira med våra vänner Carina, Thomas, Katarina och Anders. Så jag har förberett efterrätten idag och planerar att göra klart den imorgon samt fixa förrätten och lite roliga tilltugg. Så det blir bara huvudrätten vi behöver göra på själva nyårsafton, så det känns rätt soft ändå!


En Kalle-bild från arkivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar