Sidor

söndag 31 december 2023

Årets sista dag!

Igår städade jag och fixade på nedervåningen. Det tog rätt lång tid ändå. Jag flyttade lite möbler som hade flyttats inför julfirandet här och sedan passade jag på att duka och göra i ordning inför kvällens party. Så gött att slippa göra det idag!

Men jag hann även ta en uteritt på min fine Compis. Han var rätt pigg och glad och det blev en hel del trav ute på de mjuka grusvägarna. Det blev en tur på banvallen ut till Tvååkersvägen och sedan in i Linneskogen. När vi var precis innan Spekås blev han spänd för något och ville vända. Eftersom det hade varit vildsvinsjakt i trakterna under dagen funderade jag på ifall det kunde vara vildsvin som gömde sig i buskagen. 

Till sist gick han fram ändå och han var på helspänn, vände nästan när en koltrast flög upp några meter framför oss. När vi kom ut på grusvägen slappnade han plötsligt av och då såg jag att det stod en häst där han hade spänt till. Lite märkligt att han blir rädd för en själsfrände, men han uppfattade nog inte att det var en häst, bara att det var någonting.

Annars gick rundan lugnt och fint till och det var faktiskt rätt varmt ute, jag hade alldeles för mycket kläder på mig, men det är ju inte lätt att veta innan man kommer ut.

Compis på tur

Jag fixade också efterrätten igår och så gjorde jag botten till räktårtan som ska vara förrätt ikväll. Vi åkte och handlade på kvällen. Det var oväntat mycket folk och väldigt utplockat i butiken, men vi fick handlat det vi skulle så att jag kunde göra klart räktårtan i morse innan jag åt frukost.

Jag köpte också några påsar morötter och lite äpplen till pållarna ikväll, så att de får lite nyårsmys de också.

Idag ska jag gå en runda med hundarna och sedan blir det en stund på cykeln innan vi ska fira nyår.

Nästa år börjar med en måndag och jag känner att jag är väldigt laddad för det nya året. Det finns så mycket jag vill göra och som jag vill uppnå. Ska nog skriva ett litet inlägg om det imorgon!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar