Sidor

tisdag 15 november 2011

Det sket sig...

Ja, det blir ingen inflyttning till helgen. Det som faller är att bänkskivan av granit som ska sitta mot kaklen inte har blivit uppmätt och beställd. En miss mellan snickaren och köksleverantören helt enkelt. Detta innebär att plattsättaren inte kan kakla på torsdag som det var tänkt. Bänkskivan har en leveranstid på några dagar så den 
kommer inte att vara på plats till dess. Köksleverantören skötte det hela proffsigt (som alltid) och kom och mätte upp bänkskivan ikväll.


Anledningen till att det här uppdagades var att jag fick besök i söndags av en person som frågade om inte bänkskivan skulle vara på plats när det skulle kaklas och därför ställde jag frågan till snickaren. Snickaren hade tagit semester så jag fick tag i en av hans anställda som fick ringa runt och kolla hur det stod till med den där
bänkskivan. Hade inte detta uppmärksammats hade kaklaren stått där på torsdag morgon och inte kunnat kakla.


Men jag har iaf fått besked om att golvmattan kommer att läggas på fredag och att snickarna ska försöka göra iordning listerna i sovrummet och badrumsgjejerna så att vi iaf kan få in vatten i huset igen. Det skulle i så fall betyda att vi åtminstone kan möblera sovrummet och börja städa allt utom köket. Det hade ju varit ett stort plus. Ju mer som blir färdigt innan helgen, desto mer hinner jag göra iordning under helgen så är det bara pyttelite kar nästa vecka.


Dagen började med att jag kände mig utvilad när klockan ringde och gick upp direkt. Jag brukar ligga och dra mig ca 5 minuter annars. Konstigt nog blev jag klar att åka en kvart tidigare än vanligt. Vart kom de extra 10 minuterna ifrån? Men det skulle visa sig att jag behövde den tiden, för när jag kom till gården stod den nya pumpen och gick utan att hämta upp något vatten. Jag fick ringa rörmokaren och han sa till mig att stänga av den. Och så sa han att det antingen beror på att bottenventilen i brunnen är kass eller att ledningen mellan brunnen och huset har gått åt skogen, vilket INTE är bra. När jag kom hem ikväll var där iaf inget vatten, så nu håller jag tummarna för att det fixar sig imorgon!


Så hela en här jäkla dagen har bara bestått av dåliga besked. Därför var det riktigt gött att komma hem till huset och se:

 TAPETER I KÖKET! :)

LJUS OCH FLÄKT I BADRUMMET! :)

FINA SPOTAR I BADRUMSTAKET OCH FINT FÖNSTER! :)

Så även när saker och ting känns trista så kommer det alltid något som piggar upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar