Sidor

söndag 23 januari 2022

Fortsatt trögt!

Jag önskar att jag kunde skriva att rehaben av min arm går framåt, men det kan jag inte...

Jag var hos arbetsterapeuten i tisdags och hon lät faktiskt lite orolig över min orörlighet. Hon mätte min rörlighet med vinklar osv, så att vi kan se om det blir några framsteg öht. Det är fortsatt supinationen, dvs vända upp underarmen mot mig som jag kämpar med mest. Det blir inte bättre.

Arbetsterapeuten tyckte inte att jag skulle göra övningarna fler gånger, utan tyckte att det räckte med enkelpass. Så jag gick tillbaka till det några dagar, men då gick utvecklingen fasen bakåt snarare än framåt, så nu kör jag dubbelt igen.

Arbetsterapeuten tyckte inte att vi skulle oroa oss riktigt än, men om knappt två veckor ska jag dit igen. Då ska benbrottet ha läkt och jag ska kunna börja belasta. Det som är positivt är att operationssåret läker väldigt bra. Jag är rätt svullen runt handleden och jag tror att det är det som hindrar min rörlighet rätt så mycket. Så jag försöker ha armen i högläge för att motverka svullnaden.

Även om de övningar jag gör inte visar på särskilt ökad rörlighet så lägger jag ändå märke till att handen fungerar lite bättre i vardagen. Nu kan jag t.ex. klippa naglarna (om de är tillräckligt mjuka), använda handen när jag tar på och av mig kläder, sätta upp håret, ta på mig mössa, hjälpa till mer och mer med handen. Så visst, lite framsteg märker jag allt, även om de är små.

Jag känner mig fortsatt trött och låg på energi, men i onsdags fick jag hoppat upp på min cykel och kört 30 minuter Zwift. Det kändes grymt bra! Men jag kunde ju inte lägga tyngden på vänsterhanden i styret, så det blev lite konstig belastning, men det var otroligt skönt att svettas och få upp pulsen!

Efter det har jag tyvärr inte hittat energin till att köra något mer pass, men det kommer säkert framöver!

Lite Zwift!

Jag har gått lite promenader med hundarna, både Nelly och Selma och Alyssa. Jag går inte med alla samtidigt, pga risken att bli omkulldragen och för att det blir väl krångligt om det ska trasslas koppel som det brukar göras. Men otroligt skönt att komma ut och gå! Utom i torsdags då det var så vedervärdigt kallt att jag inte ville vara ute öht. Höll på att frysa ihjäl när jag gick morgonrunda med Alyssa!

Så det har blivit en hel del inomhusmys med henne också.

Myshunden


Min odugliga arm, kommer inte längre än såhär denna vecka heller

Jag har städat lite i sadelkammaren och tvättat schabrak, benskydd, reflexer och ridkläder. Idag passade jag också på att putsa upp allt läder och göra rent betten. Det är så gött att ha rena grejer den dagen jag äntligen kan använda det igen och hoppa upp i sadeln!

Lädervård på g

I eftermiddag har jag gått en rätt lång promenad med Kalle. Jag har faktiskt märkt att det är lättare att få på grimman nu, jag kan hjälpa till mer med vänsterhanden utan att det gör ont, vilket är mycket bra!

Kalle hade rullat sig ordentligt idag, så det tog lite tid att få honom ren. Speciellt i ansiktet. Han är lite huvudskygg och ibland så kastar han sig bakåt om jag försöker borsta honom i nacken, men jag lyckas ändå hålla honom lugn och efter lite övertalning går det bra.

Vi var ute och gick nästan 1½ timme, en runda i Obbhultskogen blev det. Det är bra för honom och komma ut och se världen, det gör honom gott. Han får passera lite läskiga saker och titta sig omkring. Jag hoppas att det kommer att göra våra kommande uteritter bra framöver och att han tar sig fram lugnt överallt. Det är en del jobb kvar med det, men jag tror absolut på att han kommer att bli en fantastisk uterittshäst, bara han blir lite modigare!

Kalle smutsgris

Nu är jag inne på den allra sista delen av sjukskrivningen och på onsdag ska jag vara tillbaka vid datorn. Det ska bli spännande att se hur det funkar, och såklart skönt att komma igång och jobba i år!

Vi har börjat lämna Alyssa själv inne i huset och det funkar väldigt bra. Hon ligger bara och sover när vi inte är hemma. Men idag hittade hon en ny, bra plats att sova på... nämligen på soffkanten. Där kan hon spana ut genom fönstret och se vad som händer på gården, så gullig!

Alyssas nya sovplats

Hon var förresten ute med Husse i morse och drev lite i skogen. Bra och ihålligt drev var det enligt uppgift! Det kommer nog att bli en kul jaktsäsong för henne och hennes Husse nästa höst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar