Sidor

torsdag 29 maj 2014

Målardag!

Denna dag började jag med en skön morgonlöptur före frukost med Selma. Så gött att komma ut på morgonen och röra på sig innan ryggvärken kommer efter målningen. Selma blev lite flåsig, tungan hängde långt utanför munnen, så jag slutade springa efter 45 minuter och gick den sista kilometern hem.

Efter frukost drog jag igång med målandet. Nu vill jag bara bli klar med det! Jag började med att måla klart fasadbrädorna. 70 st som är 4,5 meter långa. Så skönt att bli färdig! Kul också att den gamla hövagnen (som troligtvis har hängt med sedan ardennerhästarnas tid kommer till användning.

Ett lass med brädor!

Ett till lass med brädor
När jag var klar med fasadbrädorna tog vi lite lunch. Älsklingen har stått vid vedklyven hela dagen, så han var också hungrig.

Efter lunch började jag på att grundmåla den läkt som ska grundmålas. Som tur är så är det inte all läkt som ska grundmålas, det är rätt drygt. Men det går ändå snabbare än fasadbrädorna iaf. Hela eftermiddagen målade jag, lyssnandes på Spotify. Skönt med musik som man kan sjunga med i.

När klockan var ca 18 avbröt jag dagens arbete, då jag hade grymt ont i ryggen. Dessutom får man ju faktiskt ha lite kväll också. En del läkt blev iaf målad, så det känns bra. Fick gjort mycket idag! Hoppas att jag hinner måla klart läkten i helgen så att jag kan ge mig på källarfönstren sedan.

Grundmålad läkt såhär långt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar