Sidor

söndag 4 maj 2014

Måla måla måla!

Idag har vi varit på barndop i Öxabäck. Det var barnbarnet Loke som döptes. Förutom att mässan var nära på outhärdligt tråkig och seg gick allt bra och lille Loke sa inte ett ljud, inte ens när prästen hällde vatten över honom. Efteråt var det mat och tårta så klockan hann bli två innan vi kom hem igen.

Väl hemma visste jag att jag hade ett jobb att göra, nämligen måla vindskivor. Jag var verkligen inte alls sugen på att måla överhuvudtaget så det tog ett tag innan jag lyckades släpa mig ut och sätta igång. 
Men det gick rätt bra ändå och efter några timmar var 14 vindskivor målade!
Målat och klart!
Älsklingen tog ner de sista eternitplattorna (som han nådde med stegen) och körde in dem i containern. Så nu är all eternit (så gott som) borta, containern är full och klar för avhämtning. Känns nästan lite overkligt. Projektet med att ta bort plattorna har känts väldigt stort. Det har varit mycket jobb (såklart) men nu är det alltså över! Så jäkla gött!


Norrgaveln utan eternit. Lite bättre bevarad än södergaveln!
När jag var klar med målandet fixade jag lite kvällskäk till pållarna. Imorgon får de det sista utan ensilagebalen, sedan släpper jag dem på bete när jag kommer hem från jobbet. Ska bli så skönt! Då kan jag äntligen ta ännu lite sovmorgon!

Framöver är det mera målning som gäller. Jag har två paket med fasadbrädor som ska målas gula. Men med lite målning varje kväll kommer det snart att vara gjort, det är bara till att köra på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar