Sidor

söndag 21 april 2013

Ville inte sluta springa!!!

Vilken form jag hade idag! Planen för dagens löp-pass var 1000m-intervaller, sex stycken i 5:30-tempo. Selma fick följa med idag, till hennes stora glädje! Först körde jag till Hajen och handlade lite och sedan parkerade jag i Briggen och klädde av mig lång-tightsen. Under hade jag 3/4-tightsen på. Jag hade även tänkt att springa i t-shirt, men eftersom temperaturen, trots strålande solsken, inte orkade upp till mer än ca 12 grader så fick jackan allt vara på.

Vi började med uppvärmning runt Campus och förbi Socitén, sedan sprang vi ut mot Getterön. Efter uppvärmningen drog jag av första intervallen. Det kändes lätt att springa idag, tekniken satt som en smäck och benen bara rörde sig snabbt. Första intervallen avverkades på 5:19 och jag kände att jag hade kunnat köra på lite hårdare.

Sedan var det lugn joggvila innan jag drog på nästa intervall. 5:06 och kändes fortfarande helt OK. Följande intervaller blev 4:59, 5:01, 5:02 och 5:00. Eftersom kroppen kändes så bra kunde jag inte låta bli att köra en sista intervall i 5:30 för att känna hur det kändesl. Den kändes väldigt lätt, trots sex intervaller i benen och den slutade på 5:24.

Ett helt fantastiskt pass! Jag ville bara fortsätta springa och fick bara mer energi ju mer jag sprang. Helt underbart! Det känns verkligen toppen inför nästa lördags tävling då det ska springas 5 km i Laxaloppet i Halmstad. Ska bli riktigt spännande att se vad jag får för tid där! Den här gången ska jag verkligen fokusera på att gå ut i ett tänkt tempo även om det känns alltför lugnt för att istället kunna köra på i slutet av loppet.

Solen tog rejält i ansiktet, dock syns det inget på mina kritvita underben. Saknar nog pigment där fullständigt... Nu såhär efteråt känner jag mig pigg och glad och efter att jag fått i mig lite lunch ska jag fortsätta med vedklyvandet och sedan göra i ordning paddocken så att det går att rida där. Återstår bara att se när jag kan få tid att rida... det kommer ju granplantor nästa vecka och då blir det fokus på dem!

Bästa löpar-sällskapet blev ordentligt trött efter våra intervaller!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar