Sidor

tisdag 2 april 2013

Geggigt!

Efter att ha tränat de senaste sex dagarna tyckte jag att det var dags för lite vila, så det fick bli ridning istället. Det blev Bosse Bus som fick komma ut även idag. Eftersom han var så pigg i söndags ville jag ta det lite lugnare och köra lite mer lydnadsträning i paddocken idag.

Paddocken är ingen vacker syn just nu. Det är tjällossning, det står vatten på vissa ställen, det är ojämnt och det finns förrädiska hål som gör att det i princip bara går att rida längs med fyrkantsspåret och endast i skritt och lugn trav.

Solen sken, det var nästan tio plusgrader ute och jag kunde äntligen rida utan vinterjacka! Så gött!

Bosse Bus gillar att arbeta, men med det underlaget blev det inte mycket till arbete. Mest övergångar, vilket iofs ska vara bra, men ack så tråkigt. Det blev en halvtimmes träning med volter i skritt, trav längs fyrkantsspåret och lite halter. Han tyckte det var lite tråkigt och blev lite otålig, men inget hopp och studs idag iaf. Så han var duktig.

Geggigt!
När man rider i vattenpölar och gegga så blir både häst och utrustning väldigt smutsiga....

Såhär såg sadelgjorden ut efter passet


Såhär såg Bosses geggiga ben ut
Så efter ridturen blev det till att göra rent grejer, spola av Bosses ben och benskydd, spola av sadelgjorden. Jobb, jobb, jobb.

Efter ridturen tog jag en kvällspromenad med Selma. Nu är det ju ljust så länge på kvällarna att man hinner med massor av grejer. Vi var ute ca 40 minuter, så nu är Selman trött och go!

Imorgon blir det test av Fred's löparskola i Falkenberg. Det ska bli riktigt kul att se om jag kan få hjälp att hitta en bättre löpteknik. Misstänker att den inte är den bästa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar