Sidor

onsdag 29 februari 2012

Intervallpass

I eftermiddags var jag på inspirationsföreläsning på jobbet. Det var två killar från naprapatlabbet som pratade om mat, träning och välbefinnande. Det var väl inga direkta nyheter, men en hel del tankeställare som jag tar med mig i min träning och i mitt val av mat.

Föreläsningen höll på nästan till kl 17 så jag var hemma ganska sent idag. På schemat stod intervallträning efter att jag hade fått in hästarna. När jag var klar med det och hade fått bytt om så var det redan halvmörkt ute.

Jag tog på mig Icebugsen idag eftersom jag ville ha lite lättare skor nu när jag skulle springa lite snabbare. Jag värmde upp med 2 km lätt jogg och sedan körde jag 3 x 100 m intervaller i högt tempo med inriktning på att hitta en bra löpkänsla. Jag gick tillbaka de 100 m.

Därefter körde jag 3 5-minutersintervaller. Tanken var att jag skulle springa i ett tempo mellan 5.55-6.10 min/km. Eftersom jag inte har någon GPS-klocka (än) så vet jag inte vilket tempo jag har utan jag fick springa lite på känsla, vilket resulterade i att jag sprang ca 5.45-tempo istället.

Jag höll till på den gamla banvallen som är plan och utan backar, men tyvärr full av hål och ojämnheter, vilket inte var så lätt att springa på i mörker och med glasögon (kan inte ha linser just nu pga ögoninflammation) som immade igen så fort jag sänkte farten. Det blev mycket stabilitetsträning för fötterna i alla fall. Mellan intervallerna gick jag två minuter. Efter intervallerna sprang jag lugnt i 5 minuter och gick den sista biten hem.




Passet kändes mycket bra. Det var riktigt roligt att springa snabbt (eller snabbare än vanligt) och det kändes bra i kroppen. Dock ska det vara ljust ute nästa gång jag genomför ett sådant pass. Risken för stukade fötter kändes alldeles för stor.

Jag har märkt stor skillnad på att springa i de gamla heldämpade Asicsen mot de lite lättare Icebugsen. Det känns lite som att ha bromsklossar på fötterna när jag springer med Asicsen. Och i Icebugsen lättar kroppen några kilo. Jag får en helt annan löpstil i de lättare skorna som gör det lättare att springa. Jag börjar fundera lite smått på att köpa ett par skor som är lite lättare som jag kan använda vid intervallpass och kortare distanspass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar