Sidor

torsdag 18 april 2024

Borttagning av stygn och nytt gips

I tisdags tog jag en promenad till busshållplatsen och tog bussen till Varbergs sjukhus för att ta bort stygnen och byta gips.

Det gick väldigt bra, allting såg jättefint ut, operationssåret har läkt väl och huden runt stiften såg ut som den ska göra det vill säga inga inga tecken på någon typ av infektion.

Så nu vet jag jag att den sitter två pinnar bakom tummen som på något sätt ska hålla ihop de ligament som jag lyckades skada i samband med olyckan då jag bröt handleden.

Jag frågade om de verkligen kommer att dra ut de där stiften utan någon slags bedövning och det bekräftade sjuksköterskan att det ska de göra. Men hon sa också att det känns oftast inte när man gör det och påstod att bedövningssprutan skulle gör mer ont. Fast i nästa mening så sa hon att "ja det kan ju bli jobbigt för dig om det första stiftet gör ont med tanke på att det ska dra ut två stift". Så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig när jag kommer dit 14 maj.

Ta bort stygnen kändes i alla fall inte alls denna gången, som jag minns det så kändes det faktiskt en del när jag tog stygnen när jag hade brutit vänster handled. Men sjuksköterskan sa att det beror lite på hur man har satt stygnen och det här stygnen satt så fint så de var lätta att ta.

Jag fick ett nytt mycket lättare gips gjort av glasfiber istället för kalk. Jag fick också fram mer utav mina fingrar nu ser jag faktiskt knogen också och gipset är lite kortare längs armen. Så det blev lättare, smidigare och mindre.

Det nya gipset till vänster, det gamla till höger

Det känns ju väldigt bra, men första natten hade jag mer smärta än tidigare och hade lite svårt att sova, dock gick det mycket bättre i natt då har jag inte känt av det alls, utan allting har känts mycket bättre och i princip smärtfritt vilket är så himla skönt.

Efter att jag hade varit på ortopeden var det drygt 1 timme till bussen gick hem så jag passade på att gå en liten runda ner mot ankaret strandpromenaden bort mot fästningen innan jag svängde upp mot bussterminalen.

Vackra Varberg

Jag kom med bussen och fick gå av vid Hovgården och gå nästan 2 km hem men det var ju ju soligt och fint väder så det var helt okej att röra på sig som vanligt.

Våren har faktiskt börjat komma igång lite grann här trots att det inte är jättevarmt än. Björkarna har börjat slå ut och även andra träd börjar bli riktigt gröna och fina. Vår magnolia har börjat blomma också så den är jättefin just nu.

Magnolian

Nu är nedräkningen igång mot att få bort gipset, idag är det 26 dagar kvar och jag har gjort 40 % utav gipstiden så här långt.

Det är väl bara till att kämpa på. På något sätt får jag tiden att gå och det ska bli så skönt att slippa det där jäkla gipset och kunna börja rehaba handen på riktigt så att jag kan börja köra bil och rida och göra allt annat som jag vill göra. Jag får öva mitt tålamod mycket iaf!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar