Sidor

söndag 31 mars 2024

Bruten handled - igen!

Compis och jag var i Åkulla idag och red en riktigt härlig runda! Det blev härliga galopper och långa travsträckor. Och, som alltid, mest skritt. Vi njöt av våren, det var helt vindstilla och runt 14 plusgrader. Helt ljuvligt!

När vi kom tillbaka till släpet tog jag av sadeln, hängde in den i sadelkammaren och var på väg att hämta grimman i bilen. Samtidigt kom tre cyklister ned för en backe, viket skrämde Compis så han for iväg. Jag höll i tygen med vänsterhanden och åkte med och så på något sätt föll jag bakåt och tog emot mig med höger handflata och bröt handleden! Fy faaaan vad det gjorde ont! Jag blev helt yr och hyperventilerade, en av cyklisterna tog Compis, som stod och undrade varför jag skrek. En kvinna kom fram och hjälpte mig.

Jag lyckades ringa Magnus, som inte svarade, ringde istället till Elinore, som svarade. De kom efter en stund. Magnus lastade Compis och körde hem honom och Elli körde mig till akuten.

Jag fick kramp i båda händerna, så fingrarna stod åt alla håll och jag hade så jävla ont. Jag var tydligen helt vit i ansiktet och jag kallsvettades. Jag fick nästan omgående komma in på akuten och rätt snart fick jag en dos morfin, vilket gjorde att jag till sist kunde slappna av och fingrarna i vänsterhanden började fungera normalt igen.

Det låg lite nerver i kläm så fingrarna i högerhanden började domna av och sjukvårdarna fick lite bråttom. De behövde dra leden i rätta för att lossa nervinklämningen. Så de tog lite bilder med portabel röntgen för att se hur det såg ut. Sedan fick jag mer morfin och bedövning direkt i leden för att de skulle kunna dra rätt handleden.

Först fick armen hänga i sträckbänk en kvart, det blev dock inte mycket bättre, så till sist vände, vred och bände de, vilket gjorde SÅ jävla ont! Men efter det kändes det bättre och sedan gipsade de armen. Förhoppningen var att benet skulle ligga kvar när jag åkte upp till röntgen, men det gjorde det inte, så det blir operation. Förhoppningsvis på tisdag.

Så nu blir det samma visa med rehab och gips och skit som jag gjorde när jag bröt vänster handled 2021. SUCK!

Dock har jag inte alls lika ont som då, jag blev ju inte heller bedövad i leden den gången och enbart Alvedon med mig hem, så det är ju en viss skillnad.

Det känns så jävla tråkigt! Jag hatar ju att vara skadad och hade precis kommit igång så himla bra med löpning, ridning och allting. Så det här är ju ett jävla hack i skivan så att säga!

Dock kunde det ju varit värre och jag vet att jag är på banan igen inom tre månader, så det är rätt ok ändå. Men trist! Nu tycker jag att jag har brutit tillräckligt med kroppsdelar och känner att jag inte behöver göra det igen.

Min krampiga hand

Sträckbänk


"Lite" svullen...


Hemma igen i paket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar