Sidor

måndag 27 mars 2023

En vinter som aldrig tar slut!

Ja, så känns det just nu! Denna vinter är så jäkla dryg och lång! Våren har knackat på lite lätt några gånger, men vintern slår hela tiden tillbaka. Så jäkla trist!

Igår snöade det lite grann. Inte så att det blev någonting av det, men ändå. Jag hade funderat på ifall jag skulle ta in vinterkappan, värmesulorna och vinterridstövlarna från stallet, men det var väl för väl att jag inte gjorde det för igår var det verkligen så kallt när jag kom ut med Compis på en tur på kvällen.

Detta trots att vi igår äntligen ställde om klockan till sommartid! Så även om jag var trött igår efter ett litet äventyr i Halmstad i lördags kväll med Magnus, hans syskon med respektive, så hann jag ändå med att gå en runda med hundarna och rida Compis innan det blev mörkt.

Gårdagens kvällsritt

Idag vaknade vi upp till 6 minusgrader. Fruset ute igen alltså, tjälen hade väl precis börjat ge med sig i paddocken, men nu byggs den på igen alltså. Jaja, det är inget att göra något åt. Vädret kan vi inte påverka, men jag vill ha sol och värme nu. Riktig vår!

Solen sken i alla fall idag. Så på lunchrasten sprang jag en runda med hundarna. Vinden var isande kall, men det var ändå härligt att få komma ut och få lite sol, även om det endast var 2 plusgrader. Skönt att springa i alla fall!

När jag sedan kom ut i stallet på kvällen, strax innan fem började det att komma lite små snöflingor.

Jag gjorde i ordning Kalle och jobbade honom lite från marken i paddocken och då ökade snöfallet. Kalle var väldigt lugn och mysig idag. Han älskar när jag skrapar päls och borstar honom. Då somnar han nästan på stallgången.

Han har fått vila ett tag nu efter den tuffa höst och vinter han har haft där två av hans bästa kompisar har tagits ifrån oss. En sådan förändring har tagit hårt på honom och han har inte riktigt varit sig själv under januari och februari. Han är väldigt arg på Compis och det går åt några revor i Compis täcke varje vecka. Compis får också krigsskador här och där när Kalle biter honom. Men jag hoppas att de ska bli bättre vänner framöver.

Nu har jag börjat jobba honom lite från marken igen. Förra måndagen var vi ute och gick en runda i skogen med Magnus och hundarna och då var han superlugn, så jag hoppas kunna börja rida honom så snart vintern har släppt och jag kan rida i paddocken igen.

Under dagens pass jobbade jag med piskpåsen, försökte "skrämma" honom lite med den utan att lyckas, prasslade och hade mig men han lyfte inte ett ögonbryn ens. Härligt att han är så cool med den och allting annat just nu, hoppas att det håller i sig när jag kommer upp på ryggen på honom också!

Medan vi höll på i paddocken tog snöandet i och helt plötsligt snöade det ordentligt. Jag funderade på ifall jag verkligen skulle rida Compis, men jag var så himla sugen på det, så jag gjorde i ordning honom. Jag tryckte i Huf-flexen också för att undvika snöstyltor, men snön hade inte riktigt lagt sig på vägarna, så egentligen behövdes de väl inte, men det visste jag ju inte då.


Ordentligt med snöfall!

När Compis och jag kom ut hade det blivit riktigt vitt ute, men det hade slutat snöa så det var ju skönt i alla fall och vi traskade iväg mot Linnarp.


Snölandskap


Vackert, men fel årstid!

Det blev ändå en fin runda med skritt, trav och galopp. Jag övade lite på tempoväxlingar i trav och skritt, något som vi började med på torsdagens träning. Han lyssnade väldigt fint, både framåt och tillbaka och jag kände att jag började få bättre kommunikation med honom.

Vi red på gärdsvägarna ut på Obbhultvägen och tog Landbobacken hemåt. Vi fick lite mer snö på oss under rundan och jag blev helt översnöad. Men ändå mysigt och härligt att vara ute med Compis som vanligt!

Såhär ser jag ut efter galopp i motsnö!

Nu hoppas jag att det ska bli vår snart och lite värme så att man kan slänga vinterkläderna åt fanders för den här säsongen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar