Sidor

torsdag 11 november 2021

Energin är på väg tillbaka...?

November. Är det årets tristaste månad? Kanske. Min energi har försvunnit och det känns som om soffan är den plats jag har spenderat mest tid på. Det är inte likt mig och det är jobbigt att känna mig konstant trött. När ska tröttheten ta slut liksom?

Förra veckan fick jag också vanan att vakna orimligt tidigt, någon dag kvart i fem, en annan dag kvart i fyra. Helt utvilad. Då blir jag rätt trött till kvällen om jag säger så!

I söndags var Magnus och jag ute och jagade lite. Jag var hundförare med Nelly och han gick med bössan. Efter att ha gått någon timme blev jag helt slut. Energin tog slut totalt. Av en skogspromenad... Skumt.

Men i måndags sken solen och min energi verkade komma tillbaka. Det blev en lunchpromenad med hundarna och efter jobbet en promenad med Kalle. Så härligt! Och när jag hade klarat av det så fanns det faktiskt energi kvar till att äntligen sätta mig på cykeln i källaren och Zwifta lite!

Hundpromenad



Kalle-promenad


Startar upp Zwift

Cykeln har stått monterat i trainern drygt en månad utan att jag har fått tummen ur. Tyvärr har det inte blivit någon cykling detta år. Jag kan egentligen inte förklara varför. Jag älskar ju att cykla och löpningen har inte funkat så bra efter 5 avramlingar från Kalle med slag mot lårben och höfter. Så jag borde ha cyklat. Men nu blev det inte så.

Därför saknar jag cykelben helt och hållet, så det blev ett lugnt halvtimmespass. Jag gav upp när den andra branta stigningen kom, då blev jag less. Men det var otroligt skönt att cykla och få svettas!

Min fine cykel och trainer!


En svettig gris!

Sedan dess har det inte blivit någon mer träning, men nu ska jag faktiskt ta in hästarna och sedan sätta mig på cykeln för mer träning. Det är ju ändå kul att cykla virtuellt och så underbart att träna! Det ger mig energi och jag hoppas få behålla den ett tag framöver nu!

På hästfronten är det fortsatt lugnt. Kalle vilar, tänkte tränat lite TRT med honom idag, men jag sparar det till imorgon istället. Bosse har fått klart sin Metacam-kur och jag tyckte att han såg ut att röra sig bättre när jag tog in dem igår, men det återstå att se hur det ser ut när jag tömkör honom, troligtvis på lördag då jag kan räkna med att Metacamen har gått ur kroppen på honom.

Nu är det bara fredag kvar sedan är även denna vecka avklarad. Så skönt! November får gärna gå snabbt så att vi kommer över mörkret och den tristaste årstiden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar