Sidor

torsdag 7 mars 2019

Dagens bästa överraskning!

När jag var på jobbet idag fick jag ett SMS från Magnus med en bild på en ensilagebal som stod oöppnad inne i stallet!

Vad är det för överraskning med det kanske någon undrar? Jo, det är ju så att jag aldrig fick någon ny stalldörr förra året som var tänkt, utan jag har bara den ena stalldörren öppningsbar och den öppningen är för smal för att kunna få in en bal igenom.

Så innan har vi ställt balen precis utanför dörren, öppnat den, skalat ner den och öst in hö i stallet tills den har blivit tillräckligt smal för att få in genom dörren. Ett jäkla jobb såklart! Så jag var rätt glad när jag fick den där bilden, men jag undrade ju hur det hade gått till???

Dörrhålet i förgrunden, balen där inne
När vi har tagit in nya balar har Magnus varje gång funderat på att ta bort den icke öppningsbara delen av dörren. Jag har hindrat honom varje gång då jag har trott att det blir ett jäkla jobb och svårt att få tillbaka allting igen och jag vill inte stå utan en stängningsbar dörr mitt i vintern.

Men idag gjorde Magnus detta själv och då var det ingen som hindrade honom så han testade och det funkade! Jag ringde för säkerhets skull och kollade ifall det gick att öppna den öppningsbara dörren och det försäkrade han mig om att det inte skulle vara några problem.

"Det ska ju ändå dit en ny dörr", sa han och det tog jag som ett löfte:) Så nu ser jag fram emot att äntligen få en ny dubbel öppningsbar stalldörr!

Jag släppte in hästarna först. Pelle tvärvände när han fick syn på den "farliga" balen, men var hungrig så han gick in till sist...

Sedan tog jag bort plasten och öste upp nytt hö i hösäckarna. Så otroligt smidigt att öppna balen i stallet. Inget spill, vilket är extra viktigt i år då det är foderbrist och andra priser på det än jag är van vid. Speciellt idag var det skönt att balen stod inne när jag kom hem då det blåste upp ordentligt på vägen hem från jobbet och det regnade en hel del. Dessutom är jag lite trött idag så det var skönt att slippa jobba i onödan! Dessutom så slipper jag ha hö liggandes på golvet i mängder vilket minskar risken för mögel.

Känns lite som en försmak på hur det kommer att bli med en riktig dörr!

Nyöppnad bal, inget spill!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar