Sidor

onsdag 12 februari 2014

3:e crawl-passet

Tillbaka med samma tränare idag som första gången. Vi fick använda simfenor hela passet = bättre fart. Tränade på rotation. Jag upptäckte att jag saknar förmåga att rotera öht. Helt stelopererad både i höfter och axlar. Eller så vet jag inte hur man gör. Oavsett vilket så roterar det inte mycket när jag försöker.

Det var många grejer att tänka på, men jag försökte att inte tänka så mycket idag. Det blir lätt kaos i hjärnan då, vilket leder till oförmåga att röra kroppen alls.

Vi fick göra en mycket bra andningsövning där vi stod med fötterna på botten och övade på att andas ut under vattnet, vrida på huvudet, andas in och sedan ut under vattnet igen. Kändes som om det var lättare att hitta en rytm då. När vi sedan skulle röra på armarna och andas blev det svårare igen. Men denna gång lyckades jag andas en gång och sedan fortsätta simma innan jag fick andnöd. Jag tror att jag glömde andas ut när jag gick tillbaka med huvudet i vattnet. Men det var iaf 100%-ig förbättring sedan förra gången då jag inte lyckades andas öht. Kändes lite bättre överlag. Många bra övningar att köra själv!

Nästa vecka är det ingen träning pga sportlov. Dock kommer jag att träna en del själv, för det behövs verkligen! Jag tror att det blir lättare att tänka på de andra grejerna om man väl sätter andningen, för just nu begränsar det väldigt mycket att hela tiden få andnöd och då tappar man allt. Men det är bara till att träna träna och träna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar