Sidor

söndag 15 januari 2017

Sol skog snö!

Denna helg har som vanligt gått mycket snabbt! Igår gick hela dagen åt till att städa och plocka undan ljusstakar och julgardiner. I princip hela jäkla dagen tog det! Det är verkligen inte min grej att vara instängd inomhus en hel dag jag är ledig! Men jag avbröt vid tvåtiden, åt lite lunch och gick ut en runda med Helga. Så skönt att få komma ut!

Idag hade jag enbart kvar att hänga upp lite gardiner, så det klarade jag av rätt så snabbt på förmiddagen. Sedan tog jag med mig Selma ut i solen och började springa en runda.

Vi sprang rakt upp i Linnarp mot Rya. Solen sken så härligt på oss och för första gången i år kände jag faktiskt att solen värmde!

Härliga sol!
När vi kom upp i skogen släppte jag Selma så hon fick springa lös. Det gillade hon verkligen! I skogen fick jag också avbryta springandet då det faktiskt var lite snö där och ganska halt på sina ställen.

Hund i snö
Så jag sprang där det kändes säkert och gick där det var halt. Ganska skönt ändå att kunna växla utan att känna sig som en kass löpare... Jag har nog släppt den prestigen nu...

Vi tog oss ner mot Valasjön, där det faktiskt låg is. Fin utsikt över sjön:

Valasjön
Selma skulle givetvis bada. Det ska hon alltid göra när vi är ute på våra söndagsrundor. Det spelar ingen roll hur kallt det är. Och skulle det vara is på sjön så att hon inte kan bada, blir hon mycket besviken!

Badande vovve!
Vi tog oss upp till Lyserna och sedan styrde vi kosan mot Friluftsgården. Där var det folk minsann! Bilar överallt! Mer än på Tomtepromenaden! Det var tydligen World snow day där idag. Ingen bra dag för skidåkning, då det var folk överallt!

Vi sprang förbi kaoset och svängde in på en väg som tog oss halvvägs runt sjön, sedan svängde vi in på en skogsväg som kommer ut i Stensared. I den skogen började höften att krångla, så jag valde att gå resten av rundan. Det blev lite kallt, speciellt när vi befann oss mellan Stensjöarna, blåste det riktigt kallt! Så det var skönt att komma hem och ta en kopp te! Men det var så underbart att vara ute och "knarka" sol, skog och snö, mina favoriter i livet:).

Magnus var sugen på våfflor, så jag slängde ihop en smet baserad på mandelmjöl som faktiskt gav väldigt goda våfflor! Bra att slippa vetemjölet!

Efter våfflorna var det veden som kallade och vi körde in tio skottkärrelass innan jag tog in hästarna.

Trots att klockan var mer än halv fem när jag var klar med hästarna hade inte ytterlamporna tänts, så det börjar redan märkas att vi går mot ljusare tider. Så härligt!

Efter hästarna tog jag tag i mina skidor igen. Jag rensade dem från gammal valla och sedan slängde jag på tejp på dem. Vilket jäkla kladd! Men nu hoppas jag kunna köra på på konstsnön i Åkulla utan att behöva valla förrän det är dags för Tjejvasan.

Planen är att bege mig dit imorgon kväll. Hoppas att jag har energi för det! Imorgon har jag ett framträdande på chefsmöte för alla underhållschefer där jag och en kollega ska informera om en kommande aktivitet i projektet. Det ska bli riktigt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar