Sidor

söndag 22 januari 2017

Ny skogsrunda!

Söndag har återigen blivit dagen då jag spenderar mycket tid ute med Selma. Fast nu har det blivit långa promenader istället för långa löprundor. Men det gör inget, för det är så härligt att vara ute i skog och mark i flera timmar, andas frisk luft och få röra på sig!

Idag korsade vi 153:an vid Hovgårds golfbana och gick vidare mot Skällinge. En bit in på den vägen svängde vi höger upp i skogen. En väldigt kuperad och härlig skogsväg! Men lite söligt nu när det är tjällossning. Det är mest granskog, men på några ställen finns det härlig bokskog. Vi stannade till vid bokskogen, tog en bild och längtade till våren då det är grönt och skönt där!

Bokskog!
Denna skogsväg leder ut till Sågkulla, där jag brukar korsa 153:an igen för att komma hemåt. Men så var det så att vi kom till en korsning, där jag alltid har undrat ifall det går att komma runt och tillbaka till Skärte. Så idag bestämde jag mig för att undersöka detta och tog alltså en helt (för mig) ny väg.

Det var fortsatt fin granskog och fin skogsväg, kuperat och fint och mycket riktigt, till sist kom jag ut där jag började. Så det blev en riktigt mysig runda. Selma fick springa lös. Eftersom det inte finns några utmärkta leder där så var vi ju helt ensamma där i skogen. Så gött! 

När vi kom tillbaka hem gjorde jag en liten runda i trädgården och hittade faktiskt lite vårtecken! Några lökar som börjat sticka upp och möta solen. Fint!

Dagens vårtecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar