Sidor

lördag 7 januari 2017

Funäsdalen dag 4

Detta är fjärde delen i berättelsen om vår resa till Funäsdalen som vi gjorde över nyår.

Denna dag traskade vi direkt från stugan och ner till spåret. Det låg bara några hundra meter därifrån. Helt perfekt! Därifrån styrde vi kosan mot Bruksvallarna. Det var tio minusgrader och sol, en helt underbar dag i spåren!

Det är svårt att klä sig bra och i efterhand tyckte jag nog att jag hade lite för lite kläder på mig, jag frös en hel del faktiskt. Men hade vi haft ett högre tempo, hade det kanske varit mer lagom, jag vet inte.

Det är som vanligt intressant att studera hur folk beter sig i spåren. Det står klart och tydligt på skyltar längs spåren hur man ska bete sig. Till exempel att den som möter åkare som åker nedförs och har fart ska flytta sig ur spåren. Det var inte alla som fattade det, utan de tyckte nog att de ägde spåren. Och stod handfast kvar, trots att man kom åkande rakt emot dem i hög fart. Så irriterande!

Men det var rätt lugnt ändå, det var ju inte så mycket folk. Och de allra flesta var trevliga och visade hänsyn, samt tackade när man klev ur spåren.

När vi var ungefär halvvägs till Bruksvallarna mötte vi en fullständigt uppbränd pistmaskin. Den hade brunnit bra! Som tur var hade föraren klarat sig och han hade fullt sjå tillsammans med en annan att få bort den utbrända maskinen.

Spåret var ganska mycket på platten, men det kom en del backar. Några var rätt så branta, men det gick bra att ta sig ner. Så det var rätt härlig skidåkning!

När vi kom fram till Bruksvallarna stegade vi in i en liten mysig lappkåta och där tog vi kaffe, te och våffla. Grymt goda våfflor hade de gjort! Det satt verkligen som en smäck efter 1,5 timmes åkning!

Vi hade rätt dåligt glid, men det gick hyfsat att åka ändå. Efter våfflan vände vi tillbaka hemåt igen.

När vi kom hem fick vi värma upp oss i bastun och sedan tände vi en liten brasa i kaminen. Det gick sådär. Vi hittade ingen yxa. Veden vi hade köpt (dyrt) på Coop var rätt sur och grovhuggen. Men lite brasa blev det i alla fall. Mysigt!

Fina spår!

Vi värmer oss i lappkåtan

Grymt god våffla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar