Sidor

torsdag 5 januari 2017

Årskrönika 2016 Januari-Mars

Januari
Månaden började med jullov och jag började sätta igång Bosse igen. Jag tränade i ridhuset, tränade för tränare (Charlotte, som äger ridhuset) och provade dressyrsadlar.

Löpningen var tung och jag väntade och längtade efter vinter och skidföre. Det blev några korta besök av vintern med många minusgrader och en del snö. Dock regnade snön bort och plusgraderna kom tillbaka.

I slutet av januari kunde vi äntligen börja träna på snö i Åkulla.

På jobbet drog mitt projekt igång med kick-off och utbildning i Lean och Scrum.




Träning:
Ridning: 11 timmar, 13 pass
Löpning: 18,2 km, 1:56:44, 3 pass
Skidor: 42,4 km, 4:21:13, 4 pass

Februari
Sadelprovandet fortsatte och jag fastnade för en Dominussadel. Jag fortsatte med ridningen och träningen för Charlotte. Det gick bra och mindre bra.Bosse drar av sig skor i vanlig ordning.

Avdragen baksko

Efter storm, plusgrader och regn var det hala spår i Åkulla och det var stundtals rätt läskigt att åka när det var halt och omöjligt att bromsa.

Halt i Åkulla

Jag försöker hitta motivation till löpning igen och drar igång ett träningsprogram inför Göteborgsvarvet. Selma och jag är ute och springer i pannlamsskenet.

I pannlampans sken med bästa löparsällskapet

 Jag lägger ut min älskade bil på annons och säljer den. Dags för en ny...

Favoritbilen
Sista resan med min blåa Volvo blir till Mora och Tjejvasan tillsammans med Emelie. Tyvärr får jag ont i halsen på torsdagen och Tjejvasan handlar bara om att ta sig igenom utan att klappa ihop. Men det vägs upp av strålande sol och fantastiska skidor. 30 km ren njutning och glädje!

För första gången i ett lopp är det jag som kör om den stora massan, istället för att jag blir omkörd. Det fick mig att inse att skidåkning är min grej!

Medaljen!
Så var den andra grenen i Tjejklassikern avklarad!

Träning:
Ridning: Inte reggat :( Men en hel del pass.
Löpning: 35,1 km, 3:39:00, 7 pass.
Skidor: 79,2 km, 7:22:21, 5 pass.

Mars
Mars inleds med den envisa förkylningen. Även om det gick bra att köra Tjejvasan, så var det inte smart att anstränga kroppen när den kämpade med en infektion. Mitt i allt elände hämtar jag min nya bil!
Finbilen!
Första resan för nya bilen blir Vasaloppet. Dags att åka till Mora igen, alltså. Den här gången med Magnus. Vi lyckas komma i tid till starten, men jag glömmer chipet i stugan och det går inte att följa Magnus Vasaloppsresa. Han får min Garminklocka och min mobil så att jag kan följa honom från Mångsbodarna.
Laddad för start!
Tyvärr är det dåligt väder och obefintliga spår, så när Magnus kommer till Evertsberg dras repet. Då har han hållit på i sju timmar! Grymt jobbat!

Först vill han aldrig se skidorna igen, men innan vi har landat i stugan är han fast besluten om att köra Vasaloppet 2017!

Våren börjar knacka på dörren och med den kommer hästarnas pälsfällning.

Mycket päls blir det!
Bosse börjar visa ovilja i ridningen och jag försöker ta oss igenom detta. Det går fint att rida i paddocken, då våren är tidig.

När vi kommer hem från Vasaloppet beslutar jag mig för att sälja min startplats i Göteborgsvarvet. Jag har svårt att hitta motivationen till löpningen och tycker att de långa passen frestar kroppen för mycket. Det får istället bli kortare löppass för att glädja Selma (och mig själv) och istället fokusera på den kommande Tjejvättern.

Premiärcykelturen sker den 20 mars tillsammans med Magnus och därefter blir det några i veckan. Jag cyklar för första (och hittills enda) gången hem från jobbet.

Ett av alla cykelpass.
Jag åker till Scandinavium och kollar på Göteborg Horse show tillsammans med svägerskan och brorsdottern.

Träning:
Ridning: Inte reggat :( Men en hel del pass.
Löpning: 10 km, 1:12:52, 2 pass
Cykel: 77,4 km, 4:08:37, 2 pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar