Sidor

fredag 6 januari 2017

Årskrönika 2016 oktober-december

Oktober
Oktober blir den stora renoveringsmånaden. Rummen strippas på grejer. Tapeter och golv väljs och köps, målaren kommer hit. Vi sprutisolerar golven på första våning. Dags att slippa frysa om fötterna!

TV-rummet inför renovering

Ena gästrummet inför renovering

Hallen första våning inför renovering

Enda spåret efter sprutisoleringen av golven

Nya golvet i TV-rummet
Hästarna tas in på nätterna, det blir allt mer höstväder ute och mörkret kommer.


Två bra nyheter kommer också i oktober. Ringhals 2 får äntligen starta igen efter två års stillestånd pga läckage i botteplåten i reaktorinneslutening!

Den andra goda nyheten är den här:

Såhär i efterhand, vet jag inte om den andra nyheten stämde så bra. Inte här på Västkusten i alla fall!

Jag springer lite mer denna månad än jag gjort tidigare under året och för första gången känns det riktigt bra att springa! Jag börjar gilla det igen! Så kul!

Träning:Löpning: 50 km, 5:34:58, 7 pass.
Rullskidor: 42,3 km, 3:21:53, 3 pass.

November
November börjar med vinterkänningar. Minusgrader och lite snö. Jag är överlycklig!


Löpningen går mycket bra och för första gången på länge känns kroppen lättare! En härlig känsla varje löppass! Så härligt!

Men glädjen byts till förtvivlan när en hiskelig virusinfektion drabbar först Magnus och sedan mig. Mitt i golvläggandet och färdigställandet av gästrummen.

Medan Magnus är sjuk åker jag till IKEA och handlar möbler till de renoverade rummen och så gör jag lampfynd på Gekås.

TV-rumslampan

Hall-lampan
Jag blir så nöjd eftersom det tog två år innan jag hittade de lampor jag ville ha till övervåningen när vi renoverade där senast!

En vecka efter Magnus insjuknande blir jag sjuk. Och jäklar i min låda vad sjuk jag blir! Jag är i princip sängliggande i två hela veckor! Jag har aldrig varit med om något liknande! Åtta sjukdagar! Nytt rekord för mig... Vilken pärs det var! Det tog 12 dagar innan jag kunde fixa stallet utan att bli genomsvettig och yr! Nu behöver jag inte vara sjuk mer de närmaste åren!


Efter sjukdomen börjar jag springa i mörkret för att bota min mörkrädsla som jag fick förra hösten då jag blev skrämd av en cyklande gubbe. Det går riktigt bra och efter ett tag känner jag mig bekväm i mörkret igen. Jag överlever till och med ännu ett "gubbmöte" utan att få panik!

Jag kör också ett crosstrainerpass då mörkret och vädret blir för tråkigt för att ge sig ut i.

Träning:Löpning: 34 km, 3:41:05, 5 pass.

December
Jag åker skidor på snö för första gången denna säsong. I Tranemo fanns det snö, trots plusgrader och regn den senaste tiden. Härligt att stå på skidor, dock var vallningen inte så bra...


Jag kör för första gången i mitt liv ett pass på löparbandet på jobbet i kombination med stakmaskin (som också var första gången). Jag och en kollega åker på tjänsteresa till Oskarshamn och även där blir det ett löpbandspass. 


Men det är ändå utomhusträningen som lockar mest och på en av mina och Selmas löparrundor blir det hönsjakt:)
Förrymd höna!
Annars var det mycket förberedelser inför jul, som firades här på gården. Dagen före julafton med "hela" familjen och på julafton med mamma och Magnus mamma med sambo. 





Jag får det största paketet, som innehåller ett vallaställ!


Året avslutas i Funäsfjällen för mig och Magnus. Men de blogginläggen har jag ju inte skrivit ännu, så sammanfattningen får bli att det var ett helt underbart slut på detta år 2016!


Träning:Löpning: 66,6 km, 7:22:34, 9 pass.
Rullskidor/skior: 56,1 km, 6:28:35, 6 pass.

Totalt 2016:
Löpning: 335,8 km, 37:29:26, 54 pass.
Cykel: 1019,5 km, 50:23:00, 31 pass.
Simning: 9 km, 4:43:42, 7 pass.
Rullskidor/skidor: 500,8 km, 50:51:04, 47 pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar