Sidor

måndag 30 januari 2017

Mot ljusare tider!

Idag var första dagen detta år då jag hann komma ut på löprunda innan det var helt mörkt ute. Så underbart! Jag hann förvisso bara springa en kilometer innan jag kom upp på banvallen och det blev lite mörkare pga skog, så då satte jag igång pannlampan för att undvika att trampa snett när jag inte såg marken.

Det var rätt löst underlag på banvallen, tjällossning igen så det var lite tungsprunget, men ändå ganska lätt känsla. Dock var kroppen fortfarande lite seg, så inget större klipp i stegen.

När vi sprang Linnarpsvägen tillbaka hemåt hörde jag något som skällde. Jag tänkte först att det var en hund som skällde i Linneskogen. Men det kom närmare och helt plötsligt närmare i en hög fart. Då insåg jag att det var en räv som skällde. Den tystnade dock innan den kom fram till oss och jag tror den vände när den fick vittring på oss. Men det ska ju erkännas att tempot ökade lite. Jag kollade så att den inte följde efter oss. Vi har nämligen råkat ut för det vid något tillfälle när Selma har löpt. Men ingen förföljare idag!

Nu är det ju faktiskt bara 26 dagar kvar till Tjejvasan,så imorgon blir det skidträning igen.


När jag kom hem från löprundan tog jag in skidorna för att testa mitt senaste vallainköp.


En glidvalla som funkar ungefär som snabbskokräm. Bara till att vända uppochner och stryka ut, låta torka två minuter (då hinner man stryka den andra skidan) och sedan smetar man ut det med kork. Klart! Väldigt mycket smidigare än paraffin som ska värmas och kylas och sicklas! Imorgon blir det test av hur det fungerar. Hoppas på lite mer glid än jag har haft tidigare, då det har varit ganska motigt. Jag återkommer med rapport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar