Sidor

torsdag 26 januari 2017

Motivation...

Det här året har börjat med mycket grubbel, faktiskt. Mest grubbel över vad jag vill göra med mitt liv. Efter att ha grubblat över det ett tag så har jag nu en klar plan över de kommande tio åren. Vad jag vill göra, vad jag vill nå. Det känns rätt bra. Och motiverande! Nu är det inte alls svårt att fylla dagarna med förkovran inom det ämne som jag vill jobba med! Och snart kanske jag kommer att berätta vad mina mål innebär, men det håller jag på än så länge:).

Men jag har också grubblat över Tjejvasan. Åka eller inte åka? Att det ens är en fråga beror på det usla väderläget som vi har med total avsaknad av vinter. Dock har snön nu kommit ut på hela slingan i Åkulla, men med tanke på att SMHI lovar 7 plusgrader och regn från och med mitten på nästa vecka ser det inte ljust ut.

Jag har så svårt för att tycka att det är kul att åka skidor när det är barmark och plusgrader runt omkring. Det känns inte riktigt rätt. Och snön blir inte riktigt bra att åka på.

Ett tag var jag säker på att jag inte skulle åka. Så säker att jag tänkte avboka hotellrummet och sälja startplatsen. Men så kom det ett mail igår med det här beskedet...


Jag har alltså fått plats i startled fem. Trots att jag körde väldigt lugnt pga ont i halsen förra året. Det är riktigt bra! Och plötsligt började jag tänka på hur kul det var den där soliga, härliga dagen i februari förra året. Dagen då inget halsont i världen kunde sänka mitt humör.

Den stora anledningen till den sviktande motivationen är troligtvis att jag känner att jag kanske inte kommer att prestera som jag har tänkt, eftersom träningsmöjligheterna är begränsade. Men om jag kan släppa den där f-bannade prestationsångesten och bara se fram emot en härlig dag i skidspåren, ja då blir det betydligt lättare att motivera sig till att åka.

Skit samma om jag har möjlighet att träna som jag vill eller inte, skit samma om jag åker i mål inom den där tiden. Jag ska bara åka för att det var så jäkla kul! Och nog fasen kan jag ta mig igenom 3 mil på skidor utan att ha tränat på topp de senaste månaderna!

Så nu blir det nog Tjejvasan i alla fall... :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar