Sidor

fredag 6 januari 2017

Årskrönika 2016 juli-september

Juli
I början av juli handlade det mycket om ångest inför Vansbro Tjejsim. Speciellt efter det misslyckade öppet vatten-försöket i Skällingesjön. Men jag simmar på i simstadion och självförtroendet växer lite.

Jag är med på rullskidkurs för andra gången. Super-snälle Jonas på klassisk sport erbjuder mig att hänga på en nybörjarkurs som kompensation för att jag missade sista tillfället på den första kursen jag var med på. Även den kursen får mitt rullskid-självförtroende att växa och jag lär mig till och med att åka ned för backar!

Den 10 juli står jag så på startlinjen till Vansbro Tjejsim. Luften är varm och våtdräkten klibbar. Men värmen går snabbt över när jag kommer ner i det 17-gradiga vattnet (varmare än vanligt,faktiskt).

Jag överlever, men är mycket trött och yr när jag kommer upp på land. Jag glömmer helt bort att leta upp Magnus vid målområdet. Eftersom jag inte har några kontaktlinser på mig ser jag jättedåligt och irrar runt på området länge och väl, barfota med nedhasad våtdräkt. Ingen mobil, ingenting annat, Magnus har alla grejer.

Jag ringer honom på lånad mobil, men han har stängt av ljudet och hör inte den. Till sist ringer han upp det nummer jag ringde senast ifrån och får veta att jag har gått till bilen. Vi hittade varandra till sist, men det tog tid!

I väntan på starten...

Full "fart" i vattnet...
Jag hade alltså med detta lopp avverkat Tjejklassikern! Känslan efter Vansbro var "been there, done that" och jag kände inte att jag vill göra om det. Någonsin!

Sedan fortsatte vi till Mora och turistade lite, vidare till Rättvik och Falun, där vi besökte koppargruvan. Härlig semester!

I övrigt blev det mycket träning, en del solande när solen väl visade sig och bara underbar semester!
Och så började svampsäsongen!


Jag kör mycket rullskidor och jag tycker det är grymt kul, speciellt eftersom antalet lämpliga rundor har ökat då jag kan hantera nedförsbackar.

En av alla rullskidbilder:)
I växthuset växer gurkor, tomater, kryddor och  meloner. Det är första gången jag odlar meloner och de blir väldigt goda!

Goda meloner
Vi nyttjar växthuset till att sitta och äta i på kvällarna då temperaturen sjunker ute. Som ett uterum! Helt underbart!

Kvällsmat i växthuset

Selma har en egen stol:)
Mitt klassikerdiplom kommer på posten och jag ramar stolt in det!

Diplom och medaljer
Christoffer åker långt upp i Norrland och hämtar sin nya drevervalp, Abbe. Så söt, men envis, precis som en drever ska vara:).

Söt-Abbe
Träning:Löpning: 16,5 km, 1:50:24, 3 pass.Cykel: 165,7 km, 8:23:30, 5 pass.Simning: 4,1 km, 2:01:11, 3 pass.
Rullskidor: 80,3 km, 9:04:28, 10 pass.

Augusti
Jag avslutar simnings-delen i ICA-klassikern och blir irriterad över att "belöningen" innehåller Coca Cola, då jag inte förstår hur det ingår i ICA:s hälsokoncept...

Coco cola = hälsa????
Svampplockandet, som började i juli eskalerade fullständigt i augusti. Var jag än befinner mig, till cykel, springandes eller promenerandes så hittar jag det gula guldet! Helt underbart!






Jag testar stavlöpning och hittar därmed ännu en väldigt bra och rolig träningsform!


Selma gräver sig in under altanen och jag får "rädda" henne genom källarfönstret. När det händer andra gången, får hon gräva sig ut själv...


Jag rider Pelle litegrann och drömmer om att sätta igång honom igen. Bosse tappar alla skor utom tre och jag beslutar mig i samråd med min hovslagare att låta honom gå barfota för att få hovarna att växa till sig så att det går att sätta söm i dem.

Ridning igen!

Testar linlöpning utan skor.
Vi avslutar augusti på Liseberg med Elinore, Jocke, Loke och Thor. En jättemysig kväll!

Loke gillade kaninerna!
I början av augusti var det kallt och blåsigt och den sista semesterveckan ägnade jag åt röjning inomhus. Men sedan blev det härligt sommarväder resten av månaden med sol och värme!

Träning:Löpning: 24,7 km, 2:58:15, 3 pass.Cykel: 34,8 km, 1:37:56, 1 pass.Simning: 1,5 km, 48:45, 1 pass.
Rullskidor: 74,1 km, 7:02:53, 7 pass.

September
Den första september har min arbetsgrupp på jobbet konferens här hemma på gården med LEAN- och effektivitetstema. En jättekul dag där vi nyttjade såväl paddocken, altanen, växthuset och "salongen" till diverse aktiviteter. Det funkade riktigt bra, faktiskt och funderingar kring om man skulle kunna nyttja gården kommersiellt snurrar i huvudet.

Jag påbörjar ett nytt projekt inne i huset. Dags att fixa TV-rummet, hallen och de två gästrummen på andra våning. Jag river tapeter och letar målare. Och letar tapeter...




Torkan och det fina soliga, varma vädret fortsätter och svamparna tar slut. Men sol är ju också härligt och jag har plockat mer svamp denna sommar än jag någonsin gjort tidigare!

Jag börjar planera maten som vi äter och lagar lite bättre och det blir därmed bättre kosthållning. Jag börjar också fundera över vad som egentligen är bra kosthållning...

Selma äter något olämpligt och blir riktigt dålig. Jag har aldrig sett en hund kräkas så mycket som hon gjorde och jag var väldigt nära att köra in henne akut till veterinären då jag tyckte att hon spydde blod. Men som tur var lugnade det ner sig, hon låg utslagen en hel dag och sedan var hon som vanligt igen. Läskigt!

Bosse får springa på gräsåkern, blir skitsur och jag ger upp förhoppningen om att kunna rida honom normalt. Pelle kommer ut på promenad i solen.


Jag testar också att äta de egenodlade melonerna:


Vi gör en av våra bästa investeringar någonsin, nämligen en gräsklippar-robot!


Det blir en investering i vår tid, då jag lägger ca 3 timmar per vecka på att klippa gräs och Magnus lägger ungefär lika mycket. Dessutom är det ständig frustration, då åkgräsklipparen i princip alltid krånglar. Resultatet blir en fantastiskt fin gräsmatta överallt, även kring uthusen! Så underbart att slippa klippa gräs!

Vi skördar i växthuset och i trädgården och i slutet av september har jag en härlig växthusfrukost för mina tjejkompisar.




De sista dagarna i september kommer det äntligen lite regn efter flera veckors torka. Det är inte ofta man behöver längta efter regn, men då gjorde vi faktiskt det!

Träning:Löpning: 21,6 km, 2:44:36, 7 pass.Cykel: 63,6 km, 3:00:54, 3 pass.
Rullskidor: 112,9 km, 9:02:38, 8 pass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar