Sidor

onsdag 22 februari 2012

Testat military fitness!

Idag var det alltså dags att för första gången testa Military Fitness i jobbets regi. Efter att ha stått och frusit och kollat på när ett manöverdon byttes i renshuset hela dagen (ja, jag vet att det är fikonspråk för alla som inte jobbar på Ringhals, men jag kan inte avslöja mer än så...) var jag väl inte jättesugen på att ge mig ut i ösregnet och kräla, men det var bara till att bita ihop och göra det.

Vi började med lätt jogging och lite knälyft och rumpkickar följt av lite flaxande armar ovanför huvudet. Efter ca tio minuter började själva övningarna med bl.a upphopp, burpees, armhävningar och planka. Vissa övningar kunde jag inte ens genomföra rent fysiskt, t.ex. sidoplanka med höger arm i backen. Jag verkar helt sakna muskler i den sidan då jag inte ens kan få upp röven från backen. Åt andra hållet går det däremot utmärkt.

Vi fortsatte med lite annat och när instruktören beordrade "ålning medels hasning" tyckte jag att gränsen var nådd. Just "ålning medels hasning" är något som man INTE vill minnas från lumpen. Och idag fick man bara ont i knäna, förstörde kläderna och blev helt nedkyld. Jäkla skit-övning. Men sedan gick det bättre och började plötsligt bli roligt och när vi på vägen hem körde jägarbuss gav jag allt i löpningen, bara för att upptäcka att det trots att vi var "hemma" igen inte var slut, nej mer ligga på marken och göra övningar. Men till sist var det ändå slut och då infann sig en känsla av (förutom kramp i många utav kroppens stora muskler) nöjdhet och värme i kroppen.

Jag slängde snabbt av mig de dyblöta kläderna och tog på mig de torra, begav mig till bilen och satte max värme hela vägen hem.

Överlag tyckte jag det var en bra och rolig träning. Lagom tufft, inte sådär Friskis- o Svettis-mesigt utan riktig jäkla ashård träning. Passar mig utmärkt. Koordinationsgrejerna var på lagom nivå för mig också som saknar all slags koordinationsförmåga. För mig passar det bra att köra ett sådant pass kanske en gång per vecka. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan jag klarar att springa igen... Träningsvärken lär sitta som en smäck imorgon och säkert på fredag också. Just träningsvärk som hindrar vidare träning tycker jag är lite tråkigt, men det är bara till att kämpa på och träna mer så att man blir bättre. Jag kommer definitivt att köra även vid nästa tillfälle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar